Main Menu

Recent posts

#11
Ghost Ship of Phools / Re: And now we play the waitin...
Last post by A-Yty - 10 June 2024, 14:07
At the time of their release, I was never a gigantic Streets Of Rage fan. Not because they weren't great games (they were), but because I lived in a NES household and had limited access to Sega games. Since I wasn't a fanatic at the time, I was never too bothered about the supposedly lower quality SOR3 and also wasn't expecting a fourth game. Which is a good thing, because it took 26 years for Streets Of Rage 4 to be released.

I've been really getting into it as a free PS Plus game. The soundtrack is awesome and it's a real joy to play.

Here's hoping this encourages other developers for something like a Double Dragon Neon sequel. And SOR5, of course  :jees:
#12
Castlevania / Re: Melkein Castlevania: Korvi...
Last post by A-Yty - 08 June 2024, 15:18
Quote from: Ananaz on 26 May 2024, 20:18Sanoisin, että Metroidvania-termi alkoi laajenemaan Castlevanian ja Metroidin ulkopuolelle jo 2010-luvulle tultaessa. DS:n Shantae: Risky's Revengestä puhuttiin Metroidvaniana ja Batman: Arkham Asylumiakin kutsuttiin joissain yhteyksissä jo sen ilmestyessä "3D Metroidvaniaksi." Ilmiö vain yleistyi indie-kehittäjien ottaessa pelityypin omakseen, samalla kun sen varsinaiset nimikkosarjat olivat/ovat olleet vuosikausia jäähyllä.

Ai niin, en huomannut aiempia mainintoja pelistä, mutta tuleva The Transylvania Adventure of Simon Quest sopinee tähän ketjuun. ;)


Jännään pääseekö julkaisuun asti vai tekeekö Konami jotain asialle. Traileri lupaa PS4-julkaisuakin, odotan innolla koska ilmestyy PS Storeen.
#13
Castlevania / Re: Melkein Castlevania: Korvi...
Last post by A-Yty - 08 June 2024, 14:24
Melko tuore esimerkki Korvikevaniasta. Wallachia: Reign Of Dracula. Ostin tarjouksesta, pitänee kertoilla tuntoja myöhemmin.


Samat tekijät ovat LeCarde Chronicles 2:n takana.
#14
Castlevania / Re: Melkein Castlevania: Korvi...
Last post by Q - 28 May 2024, 18:38
Quote from: Ananaz on 26 May 2024, 20:18Ai niin, en huomannut aiempia mainintoja pelistä, mutta tuleva The Transylvania Adventure of Simon Quest sopinee tähän ketjuun. ;)


Hämmentävää, miten tähän on "ryöstetty" elementtejä NES-Vanioista, vaikka peli kuitenkin selvästi on ihan oma tuotoksensa. Vähän vastaavasti toki tehtiin Curse of the Moonissakin. Jälleen tulee mieleen, että eikö Konami itse voisi tehdä/teettää tämän tyyppistä uutta "retrovaniaa"?
#15
Castlevania / Re: Melkein Castlevania: Korvi...
Last post by Ananaz - 26 May 2024, 20:18
Sanoisin, että Metroidvania-termi alkoi laajenemaan Castlevanian ja Metroidin ulkopuolelle jo 2010-luvulle tultaessa. DS:n Shantae: Risky's Revengestä puhuttiin Metroidvaniana ja Batman: Arkham Asylumiakin kutsuttiin joissain yhteyksissä jo sen ilmestyessä "3D Metroidvaniaksi." Ilmiö vain yleistyi indie-kehittäjien ottaessa pelityypin omakseen, samalla kun sen varsinaiset nimikkosarjat olivat/ovat olleet vuosikausia jäähyllä.

Ai niin, en huomannut aiempia mainintoja pelistä, mutta tuleva The Transylvania Adventure of Simon Quest sopinee tähän ketjuun. ;)

#16
Castlevania / Re: Castlevania off-topic
Last post by Q - 26 May 2024, 14:11
Uusi arcade-peli Castlevania: Marble of Souls julkaistiin puolisen vuotta sitten: https://www.youtube.com/watch?v=PZpONw0GBWA
#17
Castlevania / Re: Oma Castlevania Simons Que...
Last post by Graham - 26 May 2024, 00:34
Oho. Vai on tämä uudisversio edelleen tekeillä? Kunnioitettavaa, että joku jaksaa vielä kahdentoista vuoden jälkeenkin raataa saman projektin parissa. :jees: En usko, että lataan tätä peliä vielä, sillä minulla ei ole tapana kokeilla fanipelejäkään keskeneräisinä, mutta odotan mielenkiinnolla sen valmistumista. Mikäli nykyinen tahti pysyy samana, ennustan, että versio 1.00 on valmis heti vuoden 2027 alussa. Minulla on aikaa ja kärsivällisyyttä odottaa siihen asti.
#18
Castlevania / Re: Melkein Castlevania: Korvi...
Last post by A-Yty - 22 May 2024, 19:33
Tervetuloa takaisin  :jees:

Quote from: Graham on 21 May 2024, 22:46Mistä lähtien? Minun käsittääkseni Metroidvania tarkoittaa Castlevania-peliä, jonka pelattavuus jälittelee Super Metroidia. Muistaakseni Linnavaanijat-sivustolla oli ihan artikkelikin, jossa termi "Metroidvania" on selitetty näin. Joten: mistä lähtien niin ei olekaan ollut?


En osaa tarkkaa ajankohtaa tälle määrittää että milloin käyttö levisi näin, mutta arvioisin, että noin viisi vuotta sitten huomasin tämän ensimmäisen kerran.

Noin se sanan alkuperäinen määritelmä toki menee ja pitää toki edelleen paikkansa mitä Castlevanioihin tulee, mutta yleisessä pelimaailmassa saattaa törmätä siihen, ettei tarkoitetakaan ainoastaan Castlevaniaa. Olen kanssasi samaa mieltä, että tämän pitäisi edelleen olla käytössä ainoastaan Castlevanioissa. Itse en siis sanaa muulla tavoin käytä, mutta "normomaailma" kyllä.

Esimerkiksi Blasphemousia nimitetään metroidvaniaksi.

https://en.wikipedia.org/wiki/Blasphemous_(video_game)

Ehkä jollain tapaa verrattavissa oleva lajityyppi on "roguelike".
#19
Castlevania / Re: Melkein Castlevania: Korvi...
Last post by Graham - 21 May 2024, 22:46
Tervehdys pitkästä aikaa, vaanijat. Selasin tätä foorumia ensi kertaa ties kuinka moneen vuoteen ja huomasin, että vanhat tunnukseni tänne toimivat yhä. Yllättävän paljon on myös monia kiinnostavia keskusteluaiheita tänne ilmaantunut, ja saatanpa osallistua joihinkin niistä. Ihan ensiksi haluaisin kuitenkin selvyyden erääseen asiaan:

Quote from: A-Yty on 17 January 2017, 18:49Metroidvaniahan on jo laajentunut käsittämään pelejä, jotka eivät edes ole Castlevanioja

Mistä lähtien? Minun käsittääkseni Metroidvania tarkoittaa Castlevania-peliä, jonka pelattavuus jälittelee Super Metroidia. Muistaakseni Linnavaanijat-sivustolla oli ihan artikkelikin, jossa termi "Metroidvania" on selitetty näin. Joten: mistä lähtien niin ei olekaan ollut?
#20
Linnavaanijat.com / Re: Linnavaanijat 20 vuotta!
Last post by Bengr Hausve - 13 May 2024, 15:03
Quote from: A-Yty on 13 May 2024, 14:34
Quote from: Bengr Hausve on 13 May 2024, 05:46Onnittelut sivuston ylläpitäjälle ja kaikille kommuuniin keskustelijoille! :pepsi: Kulttuuriteko!
Muista, että olet olennainen osa kommuunia. Ensimmäinen Originaali  8)

Ensimmäinen originaali ensimmäiselle. Voi hitsi olis muuten kiva tietää, että kuka Rodin jälkeen eka. Ei että kilpailu. On se vähän.  :party: