Main Menu

Recent posts

#11
Castlevania / Re: Oma Castlevania Simons Que...
Last post by Wanhus - 12 November 2023, 21:16
Terve pitkästä aikaa.

Peli siis etenee edelleen nyt versio 0.7 julkaisin sen perjantaina.
Jos haluaa testata niin tuossa linkki itch.io lataus
#12
Castlevania / Re: Melkein Castlevania: Korvi...
Last post by Q - 05 November 2023, 20:28
Quote from: A-Yty on 04 November 2023, 13:29Kickstarterin kautta tuloillaan olevassa Dracula's Curse -nimisessä lautapelissä ei Belmonteja mainita ja vapaata riistaa Dracula on tekijänoikeudellisesti, mutta ei liene kaukaa haettua, että tässä aika vahvasti inspiroiduttiin tekemään Castlevania-lautapeli nimeämättä suoraan sen varsinaisia hahmoja Draculaa lukuunottamatta.

https://www.kickstarter.com/projects/draculascurse/draculas-curseLinnakin on kuin suoraan Castlevaniasta. Selvästi panostettu tuohon esittelyvideoon. :jees:
#13
Castlevania / Re: Melkein Castlevania: Korvi...
Last post by A-Yty - 04 November 2023, 13:29
Kickstarterin kautta tuloillaan olevassa Dracula's Curse -nimisessä lautapelissä ei Belmonteja mainita ja vapaata riistaa Dracula on tekijänoikeudellisesti, mutta ei liene kaukaa haettua, että tässä aika vahvasti inspiroiduttiin tekemään Castlevania-lautapeli nimeämättä suoraan sen varsinaisia hahmoja Draculaa lukuunottamatta.

https://www.kickstarter.com/projects/draculascurse/draculas-curse

#14
Castlevania / Re: Castlevania: Lords of Shad...
Last post by A-Yty - 17 October 2023, 17:20
En toki muista että kuinka nopeasti kiistäminen loppui kun oli lähdekin ja kuinka nopeasti se sitten vaihtui siihen, että paljonko LoS:ia oli toteutettu ei-Castlevaniana (johon tuskin saadaan ikinä tyhjentävää vastausta). Tunteet olivat aika pinnassa ainakin Tyrmäfoorumilla tuosta aiheesta, koska moni halusi olla ylitsevuotavan kiitollinen korkeiden tuotantoarvojen Castlevaniasta. eivätkä olla epäilijöitä. Kaikki oli joidenkin mielestä hirmuisen hienoa ja vaikuttavaa puhuvasta hevosesta naamioihin, joiden pitkää historiaa Castlevaniassa alettiin ynnätä lillukanvarsilla jonkun tuotannosta (varmaan Cox tai Alvarez) todettua sangen hämmentävästi, että "Castlevanialla ja naamioilla on pitkä yhteinen historia".

Tämä kiistely Tyrmäfoorumilla oli aika lailla LoS:in julkaisun aikaan ja muutama kuukausi sen päälle, kun pelin julkaisu oli vielä melko tuore asia. Ja ellen aivan väärin muista, Cox tai/ja ohjaaja Alvarez antoivat julkaisun aikaan kierteleviä tai hivenen harhaanjohtaviakin lausuntoja tuotannon kulusta eivätkä ennen julkaisua tai sen jälkeen muistaakseni sanoneet aivan suoraan, että peliä ei kokonaan kehitetty Castlevaniana. Joka on kai ihan ymmärrettävää, koska sen esiinottaminen ei olisi välttämättä ainakaan edistänyt pelin markkinointia CV-faneille.

Alvarez ei oikein erottunut edukseen keskustellessaan Tyrmäfoorumilla. Mieleeni jäi muun muassa, että hän taisi sanoa aiempia Castlevania-ääniraitoja "naisellisiksi". Tässä lausunnossa ei sinällään olisi mitään vikaa mielipiteenä, mutta tarkoituksena oli kynsin ja hampain puolustaa Araujon musiikkia. Huono taktiikka lytätä aikaisempia sarjan tekijöitä yrittääkseen korostaa omaa tuotantoaan. Muistaakseni Alvarez oli myös sellainen, että oli enemmän kiinnostunut Shadow Of The Colossukselle kunniaa tekemisestä eikä niinkään Castlevaniasta.

Kaiken kaikkiaan LoS:ia ei välttämättä työstänyt unelmatiimi, vaikka peli ei huono olekaan. Temperamenttinen, egoileva Alvarez ja virkamiesmäinen Cox pelin edustajina eivät menneet aivan nappiin.

LoS:in platinointi jäi itselläni kesken aikanaan, mutta aikomus olisi viimeistellä se, LoS2 ja edelleen pelaamaton Mirror Of Fate.
#15
Castlevania / Re: Castlevania: Lords of Shad...
Last post by Ananaz - 17 October 2023, 13:50
Olen tässä viimeisen vuoden sisään uudelleenpelaillut näitä 3D-Castlevanioita, ja nyt on menossa ensimmäinen Lords of Shadow PC-versiona Japanilaisen ääniraidan kera.

Onhan tässä omat kömpelyytensä ja hullunkurisuutensa, mutta ihan pätevä ja ennen kaikkea näyttävä peli kyllä edelleen (vaikkakin välianimaatiot harmillisesti ovat PC:lläkin purkitettuja ja aika huonolaatuisia.) Kontrolleissa ja on hetkittäin havaittavissa pientä eurojankkiä ja kameran jatkuva heiluminen on vaivaannuttavaa, mutta muutoin olen kyllä tykkäillyt pelistä.

Jatko-osat jäivät aikanaan kokonaan pelaamatta, mutta jospa nekin nyt tämän imussa tulisi sitten tsekattua.

Quote from: A-Yty on 16 October 2023, 21:44Ja vihdoin tämäkin nyt on näköjään varmistettu, että LoS:in kehitys ei ollut alusta loppuun Castlevaniana, vaikka Cox muistaakseni asian kielsi ja ties kuinka moni Tyrmäfoorumilla jaksoi inttää vastaan.

Vihdoin? ;)

Tuo Wikipedia-artikkelin kohta on nimenomaan koostettu Coxin vanhoista haastatteluista pelin julkaisun ajoilta. Kyllä se on pitkään ollut tiedossa, että Lords of Shadow'n kehitys alkoi Castlevania-prototyyppinä osana jotain Konamin sisäistä hakuprosessia, jossa etsittiin ideoita uuttaa 3D-Castlevaniaa varten. Japanin Konamin penseilyn vuoksi se muutettiin uudeksi IP:ksi ja lopulta taas Castlevaniaksi Kojiman myötävaikutuksesta.

Vaikea sanoa, kuinka paljon peli ehti muuttua kehityksen eri vaiheilla, mutta eipä kyllä yllättäisi jos pelin alkupään värikkäämmät fantasiaympäristöt olisivatkin pääasiassa siltä ajalta kun peliä tehtiin uutena IP:nä, jolloin sen luonnehdittiin olevan "dark fairy tale." Veikkaan kyllä, että kaikki nuo castlevaniamaisimmat elementit ovat kyllä olleet kyllä mukana alusta asti.
#16
Castlevania / Re: Castlevania: Lords of Shad...
Last post by A-Yty - 16 October 2023, 21:44
Panin merkille, että LoS:in Pachislot-versio on enemmän Castlevania-henkisempi kuin LoS. Ääniraita jo tekee paljon. Todella hienot versiot Beginningistä ja Vampire Killerista. Nimikin on näköjään "Akumajo Dracula", vaikka muistaakseni Castlevaniana julkaistiin Japanissakin kuten LoI (?).


Ja vihdoin tämäkin nyt on näköjään varmistettu, että LoS:in kehitys ei ollut alusta loppuun Castlevaniana, vaikka Cox muistaakseni asian kielsi ja ties kuinka moni Tyrmäfoorumilla jaksoi inttää vastaan.

QuoteKonami told MercurySteam the game would be an original intellectual property (IP) when it was first greenlit as a Castlevania title.[29] Konami eventually asked them to cease work on Lords of Shadow while it was still in its early stages, until David Cox showed the Japanese senior management the game and was offered help by video game designer Hideo Kojima.[30] Konami then chose the pitch for it as the next Castlevania entry.[9][16]

Paljonkohan peliä oli ehditty jo tehdä ennen kuin se lukittiin Castlevaniaksi?
#17
Ghost Ship of Phools / Re: Castlevania: The General T...
Last post by A-Yty - 05 October 2023, 14:05
Do you think there should be fluidity with the name of the series?

I think "Castlevania" was quite a clever invention and whoever came up with it deserves to be recognized for it. It does offer more space to maneuver in terms of game settings as opposed to "Demon Castle Dracula", which isn't bad either on it's own. It's exactly what it says on the label: an action horror-themed adventure inside the castle of Dracula. But as we know, not all the game have turned out to be exclusively about Dracula or his presence in the game was at least supposed to be something of a twist. LoI and PoR being examples of this.

The Japanese haven't had a problem with this, because, IIRC, they called LoI "Castlevania" in Japan as well, because "there was neither Dracula nor his castle in the game". Recently, Western publishers have slipped from using "Yakuza" for the Ryu Ga Gotoku series.

I think naming the series "Yakuza" was stupid in the first place, because the games are more or less about leaving the Yakuza instead of playing as a member of it. Also, there are spin offs set in times of the samurai.

When I first heard the name of the series, I thought to myself: "Oh, it must be a Japanese GTA". How wrong was I. It was only the 4th game, as a PS+ offer, that finally made me try it and realize that it was nothing like a gangster simulation. Ever since I played the 4th game, I thought it was a huge mistake not to follow the Japanese naming convention and I can't think of a reason why they didn't. But now they've had to turn back on that decision.

What I'm saying is: it might not have to be set in stone that every game in this series is called "Castlevania". What would you call a Castlevania game if you wouldn't call it Castlevania and can you name a series - especially a Wester one - that has never really been tied to this series naming convention and never had a problem with it?
#19
Castlevania / Re: Castlevania: Symphony of t...
Last post by Q - 23 September 2023, 14:41
Katsastin pelin mobiilikäännöksen: https://www.linnavaanijat.com/sotn/arvostelu-3/
#20
Castlevania / Re: Mistä CV-pelejä/soundtrack...
Last post by Q - 17 September 2023, 18:53
Otin tämän ketjun jokin aika sitten pois kiinnityksestä, kun ensinnäkin ketju on vanha, ja myös hintatiedot ovat ehtineet komeasti vanhentua. Sama toki pätee myös sivuston hintaoppaaseen, vaikka sitä muutama vuosi sitten vähän päiviteltiin.

Leijonanosa omasta kokoelmasta tuli aikoinaan myytyä, mutta jotain jäi. Piti nyt katsoa, paljonko esimerkiksi myymättä jääneestä The New Generationista pulitetaan, ja hiljattain CIB on noussut eBayssä jopa lähes neljäänsataan. SotNin perusversio on samoissa hinnoissa. Ylipäätään CIB:it vanhemmista Vanioista ovat järjestään yli satasen.