Main Menu

Recent posts

#91
Castlevania / Castlevania haaste 2021
Last post by Bengr Hausve - 27 March 2021, 00:28
Ajattelin jos Konamin Castlevania anniversary collectionia kävisi läpi? Vaikka yksi titteli per kuukausi. No höh, sanotaan sitten vaikka yksi titteli per 2kk? Toukokuun 26. päivä 2021 Akumajo Dorakyura (Castlevania) NES läpi? Saa käyttää kaikkia helpotuksia kuten rewindia jne. Kunhan kokee pelin omalla tavallaan uudelleen. Kokeillaan tätä ideaa pari kuukautta, ja jos intoa löytyy, niin sitten jatketaan Castlevania 3:lla (hypätään Simon's Questin yli). Eli Castlevania piestynä toukokuuksi 2021. Lähettäkää kommentteja kuinka pelasitte, missä kärsitte ja oliko tämä sen arvoista.  :whip: Ei ole pakko omistaa Anniversary Collectionia, voi pelata mitä versiota pystyy. GO!  :facepalm:
#92
Castlevania / Re: Lament of Innocence vuonna...
Last post by Andy - 20 March 2021, 07:14
Vois kyllä pelailla, mutta ei ole tällä hetkellä laitteistoa, jolla pelaaminen onnistuisi. Hyvällä tsägällä jonninmoinen uusintajulkaisu voisi tullakin, mutta sen varaan ei kannata rakentaa.
#93
Ghost Ship of Phools / Re: If you had to move to anot...
Last post by A-Yty - 17 March 2021, 19:10
Quote from: A-Yty on 04 June 2019, 01:38
Hey, do you guys have "sawdust tracks"? As in nearby forest areas with paths cleared and filled mainly with sawdust and some smaller areas with sand and gravel. Meant for jogging, running, walking and skiing. They're also barred from motorized vehicles and sometimes bicycles too.

According to Wikipedia, there is no English equivalent, so I'm guessing that if they are there, they're not very common. German refers to it as "Finnenbahn". Here it's "pururata" (word-for-word translation: "powder track", but since in this case, "puru" refers almost exclusively to the powder from chipped wood, it's not specified as "sahanpururata", which would be "sawdust track")
I just realized, looking at city and municipal home sites, that they are no longer referred to as "sawdust tracks", because nowadays they lack the sawdust. Instead they're referred to as "exercise tracks" or "jogging tracks". Back in the 90's the tracks were filled with sawdust (a bliss for the ankle when running long distances), but at some point, I'm guessing early 2000's, it was gradually replaced with sand and gravel.

This might be the results of the 1990's economic depression in Finland as getting fresh sawdust to cover several kilometers is probably more expensive. But then, I guess, the effect on the municipalities was delayed, because I distinctively remember there was plenty of sawdust on the tracks all the way till maybe late 90's, at which point the depression was over. But it has not returned since.

Kind of like the near full employment rate in Finland hasn't returned since.
#94
Ghost Ship of Phools / Re: If you had to move to anot...
Last post by A-Yty - 17 March 2021, 14:38
Do you guys wear wool socks when it's cold? I'm thinking of all the conversations online or offline with Americans and all the shows and movies I've watched and I don't remember them ever mentioned :ritari:
#95
Castlevania / Re: Lament of Innocence vuonna...
Last post by Bengr Hausve - 15 March 2021, 15:56
^Hyvä luku A-yty. Itse muistelin, kuinka sain Lament of Innocence Music Sampler CD:n, ja popitin sitä kannettavalla CD-soittimella kauan ennen kun sain itse pelin.   :hehe: Eniveis läpäisin nyt "House of Sacred Remains" kentän. Seuraavaksi "Garden forgotten by Time" kenttä. Tää peli ei ole mikään aivan läpihuuto, tosi monessa pulmassa olen ollut.  :hat:
#96
Castlevania / Re: Lament of Innocence vuonna...
Last post by A-Yty - 15 March 2021, 10:13
Niitä lisäasevariaatioita taisi olla melkoinen määrä. En tainnut kokeilla puoliakaan niistä. Vähän niin kuin CotM:in korttien kanssa kävi  :magic:

Edit: verestetäänpä vähän vanhoja muistoja ja todetaan, että alle linkitetty traileri oli erinomainen. Muistan kuinka kiinnostuneeksi tämä sai pelistä. Tämä oli aikaa ennen YouTubea ja monella oli vielä modeemikin käytössä, joten nykystandardeilla räkälaatuinen video piti tallentaa GameTrailersista (varmaan vielä Quicktimena  :o). Koska videoiden katsominen oli harvinaisempaa herkkua kuin nykypäivän "kuvataan viiden minuutin 4k-video ja upataan se 10 minuutissa" -toimintaympäristössä, tallennettuja videoita katsottiin useampaan kertaan. Videoilla oli enemmän arvoa, mutta toisaalta pelivalikoimakin oli paljon rajatumpi.

Joka sekään ei ollut huono asia, koska ei oltu tässä pisteessä, jossa bugisia AAA-pelejä plöräytetään ulos mahdollisimman nopeasti. Sitten pelaaja lataa 8 gigan korjauksia ja päivityksiä ennen kuin päästään edes alkuvalikkoon. Ja myydään DLC:t päälle. Lisäosia ei vain enää tehdä. Ei tule mieleen kuin Starcraft 2 viimeisen kymmenen vuoden ajalta.

https://www.youtube.com/watch?v=Eex8ffJBzOE

Muistan kuinka nopeasti Tyrmän kirjoittajat sherlokoivat trailerista, että todennäköisesti hauta, jonka äärellä Leon oli, on
Spoiler: ShowHide
Saran.
Joachimia spekuloitiin Alucardin sisarukseksi (en muista logiikkaa tämän takana, koska muistaakseni vuosi, jolle peli sijoittuu, oli jo tuolloin tiedossa) ja puhumaan kykenevää Meduusaa pidettiin vähän kornina.

Leonin kalpeaa Kojima-naamaa ja nimeäkin vähän parjattiin (en tiedä mikä nimessä Leon oli sen arvoista). Mutta niin se taitaa olla, että jostain syystä varsinkin 3D-Vanioiden on pitänyt kypsyä ajan mittaan saavuttaakseen hyväksyntää. Varsinkin tuossa 2000-luvun alussa puoleenväliin kun IGA-piikittely oli voimissaan.
#97
Castlevania / Re: Lament of Innocence vuonna...
Last post by Bengr Hausve - 15 March 2021, 02:34
Aloin oikein revittelemään, ja vaihdoin kaikkien tunteman knife-subweaponi uudenlaisen oudoksi crystal-subweaponiksi  :brow: Kyllä se 17-vuoden ero tästä linnasta saa ihmisessä sitten kaikkea spontaania aikaiseksi.  :party: :pepsi: (p.s. toi crystal sub-weapon on muuten tosi hyvä, jättää jälkeensä maahan pommeja)
#98
Castlevania / Re: Lament of Innocence vuonna...
Last post by Bengr Hausve - 15 March 2021, 01:36
Itse halusin palata vain musan takia. Kovin tutulta tuntuu tämä linna.  :pepsi: Otan nyt vastaan sen mitä saan täältä, ja nautin. :whip: Tämä ehkä on imo lähinnä 3d Symphonya mitä IGA ikinä pääsi. Curse of Darkness ei nuollut samaa hunajaa, vaikka erinomainen lajissaan (kökkö PS2 action game) olikin.
#99
Castlevania / Re: Lament of Innocence vuonna...
Last post by A-Yty - 14 March 2021, 19:24
Olen pidemmän aikaa harkinnut tämän uudelleenläpipeluuta PSN-versiona. Hanketta on hidastanut, ettei ole laitteistoa, jolla tallentaa pelausta sekä ettei ole trofeita.
#100
Castlevania / Lament of Innocence vuonna 202...
Last post by Bengr Hausve - 14 March 2021, 17:43
Ajattelin tätä alkaa pelailemaan sitten vuoden 2004. Eli 17 vuoden ( :wtf: :shock: :hehe: :facepalm: ) jälkeen? Kannustakaa tai puhukaa minut pois tästä toimesta. Michiru Yamanen OST on ainakin edelleen pommi-kamaa.