Kysele/vastaile Castlevanioista

Started by Kultamuna Classic, 16 March 2006, 22:19

Previous topic - Next topic

Lepakk0

#120
Quote from: "Glitchter Belmont"
Quote from: "Graham"Minua on mietityttänyt jo kauan Dawn of Sorrow'n Mine of Judgementissa soiva taustamusiikki (Underground Melodies). Toki kyseinen musiikki on käynyt tutuksi nyt, mutta jo reilut kaksi vuotta sitten, kun pelasin Dawn of Sorrow'ta ensimmäisen kerran ja hyppäsin pelissä kyseiseen paikkaan, huomasin hyvin pian, että musiikki kuulosti käsittämättömän tutulta, aivan kuin olisin kuullut sen joskus jossain aiemmin. Vannon, että en ennen sitä ollut koskaan pelannut DoS:ta enkä myöskään nähnyt mitään peliin liittyvää videomateriaalia. Kysynkin siis, tietääkö kukaan mitään kyseisen kappaleen alkuperästä, eli onko kyseessä puhtaasti Michiru Yamanen sävellys ja jos on, onko hän säveltänyt sen joskus paljon aiemmin ja käyttänyt sitä jossain toisessa yhteydessä?

Erään netistä löytämäni musiikkilistan mukaan Underground Melodies on aiemmin esiintynyt ainakin sillä nimellä ainoastaan Haunted Castlessa.

Sama biisi on kyseessä. http://www.youtube.com/watch?v=TZVqXlx38VY

Kuulin nyt tuon Haunted Castlen version ensimmäisen kerran ja hyvältähän se kuulosti. Tosin tuo DoSin versio on kuitenkin kokonaisuudessaan omasta mielestäni paremman kuuloinen.
successor of darkness

Graham

#121
Quote from: "Lepakk0"
Quote from: "Glitchter Belmont"Erään netistä löytämäni musiikkilistan mukaan Underground Melodies on aiemmin esiintynyt ainakin sillä nimellä ainoastaan Haunted Castlessa.

Sama biisi on kyseessä. http://www.youtube.com/watch?v=TZVqXlx38VY

Kuulin nyt tuon Haunted Castlen version ensimmäisen kerran ja hyvältähän se kuulosti. Tosin tuo DoSin versio on kuitenkin kokonaisuudessaan omasta mielestäni paremman kuuloinen.
Mielenkiintoista... En tosin edelleenkään käsitä, miksi kyseinen kappale kuulosti aikoinaan niin tutulta, sillä en ole koskaan pelannut Haunted Castlea.
Relax. My name is Graham. Let's just say... I'm a missionary.

Tingle

#122
Moi kaikki, oon Paavo.

Wicked Child on kassubiiseistä suurimpia suosikkejani, mutten mokomaa ole sattunut kuulemaan kuin NES:n ensimmäisessä. Osaisiko joku äkkiseltään listata pelit joissa kyseinen veisu esiintyy?
~ Moi ~

Rod

#123
[youtube:2ruj20ws]http://www.youtube.com/watch?v=D_wcgxUsVNA[/youtube:2ruj20ws]

Vampire Killer
Castlevania
Akumajo Dracula X68000 / Chronicles
Order of Shadows


Tuosta löytyy kaikki. Ihmeen vähän käytetty kappale, kun vertaa muihin klassikoihin.

Ananaz

#124
Eikä sovi unohtaa Dracula ~New Classic~ -sovitusta.

[youtube:1uqb507z]http://www.youtube.com/watch?v=idwTZeGEkO8[/youtube:1uqb507z]
A memory false as summer snow

Gabriel

#125
Terve pelasin Castlevanioita ensimmäisen kerran jo Super Nintendolla 6-vuotiaana Vampire's Kissin muodossa, mutta en vielä silloin oikein ymmärtänyt niin syvällisesti pelisarjaa. Aina olen lueskellut peleistä, mutta kiinnostus on puhjennut jonkin sortin fanittamiseksi vasta vuoden alusta ja tarkoitus on hankkia Xbox 360:lle sarjan tuorein eepos Lords of Shadow. Kysynpähän vain, että mikähän Cassu tällaisen ns. "aloittelijan" kannattaisi läpäistä ennen LoSin ilmestymistä?

Saa ehdotella mitä vain kunhan ei ole Castledroid-peli eli sellainen Symphony of the Nightin tyylinen RPG. Ajattelin itse aloittaa hieman lineaarisemmalla tekeleellä, kun en ole yhtään Castlevaniaa vielä läpäissyt. Valmiiksi löytyy jo Rondo of Bloodin SNES-versio eli se vampyyrin pusu.

Q

#126
Tervehdys! Lineaarisista Cassuista suosittelisin Mega Driven The New Generationia (aka Bloodlines). Nopeatempoista menoa hyytävän musiikin saattelemana, kahden erityyppisen hahmon voimin. Kylkeen voisi lykätä DXC:n, Dracula's Cursen ja Super Castlevania nelosen.

Gabriel

#127
Joo kiitoksia noita kahta jälkimmäistä olen ajatellut kokeilevanikin, mutta valitettavasti DXC täytyy jättää pois laskuista kun en omista PSP:tä. Bloodlineskaan ei olisi hassumpi vaihtoehto, jos vain omistaisin Segan.   :(

Andy

#128
Jos omistat Wiin, on Virtual Console ystäväsi. Sieltä löytyvät NES-kolmikko, Super Castlevania IV ja alkuperäinen Rondo of Blood, kaikki toki loistavia pelejä, joskin Simon's Quest ei ole lineaarinen. Mainitsematta ei tietenkään voi jättää WiiWaren Castlevania Rebirthiä.
Hah, Trevor you ain't!
-Grant DaNasty

Gabriel

#129
Ajattelin kokeilla aluksi Super Castlevania IV:tä ja sitten voisin kokeilla Simon's Questia. Miltäs kuulostaa? Rupesikin tuo epälineaarinen SQ kiinnostamaan, kun lueskelin kirjoittamaasi artikkelia "Vielä kerran Simon". NES löytyy hyllystä, mutta ei ole vaan pelikasettia, joten onkohan mahdollista löytää peliä mistään?  Vai onko SQ jo niin harvinainen? Voisin tietysti kokeilla emulaattoriakin, mutta olisi kivempaa pelata ihan telkun edessä.  Käytettävissä ovat SNES,- NES,- Xbox 360- ja PS2-konsolit.

Andy

#130
Kyllä noita NES-pelejä silloin tällöin näkyy, vaikkapa huuto.netissä. Joskus voi pelikasetti lähteä vaikka kympillä, joskin boksin ja ohjeiden kera varustetut yksilöt ovat aika harvinaisia tätä nykyä. Super Castlevania IV on toki hyvä peli aloittaa.

Mikäli olet todellinen tarinapuristi, niin Simon's Quest on suora jatko-osa NESin Castlevanialle. Pelaamisjärjestyksellä ei kuitenkaan ole sen kummempaa merkitystä. Xbox 360:n huono puoli on se, että ykkösboksin Curse of Darkness ei siinä pyöri, mutta sama pelihän löytyy PS2:lle.
Hah, Trevor you ain't!
-Grant DaNasty

Gabriel

#131
En tiedä kuuluuko ihan tälle alueelle, mutta ajattelinpa kysyä kuitenkin. Eli ajattelin hankkia Super Castlevania IV:n ohjekirjoineen ja koteloineen tuolta Ebaysta, mutta en ole ihan varma toimiiko se omalla SNESillä. Onko Super Nintendonkin peleissä se  PAL ja NTSC-erottelu, ettei toimi kotimaasta ostetulla koneella ollenkaan pelin jenkkiversio?

Andy

#132
Quote from: "Gabriel"En tiedä kuuluuko ihan tälle alueelle, mutta ajattelinpa kysyä kuitenkin. Eli ajattelin hankkia Super Castlevania IV:n ohjekirjoineen ja koteloineen tuolta Ebaysta, mutta en ole ihan varma toimiiko se omalla SNESillä. Onko Super Nintendonkin peleissä se  PAL ja NTSC-erottelu, ettei toimi kotimaasta ostetulla koneella ollenkaan pelin jenkkiversio?

Jenkkiversio ei toimi PAL-SNESissä ilman adapteria, näinhän se on. Tosin, PAL-versionkin saa Britannian eBaysta CiBinä paikoitellen alle kahden kympin.
Hah, Trevor you ain't!
-Grant DaNasty

A-Yty

#133
Quote from: "Gabriel"Rupesikin tuo epälineaarinen SQ kiinnostamaan, kun lueskelin kirjoittamaasi artikkelia "Vielä kerran Simon".

Tämä ei ole edes ensimmäinen kerta kun joku sekoittaa minut ja Andyn   :hmm:

No Simon's Questia kannattaa kaikista ei-niin-mairittelevista arvosteluista huolimatta pelata. Ihan vain vaikka huomatakseen kuinka paljon erilainen se on kuin muut Vaniat.

Gabriel

#134
Quote from: "A-Yty"
Quote from: "Gabriel"Rupesikin tuo epälineaarinen SQ kiinnostamaan, kun lueskelin kirjoittamaasi artikkelia "Vielä kerran Simon".

Tämä ei ole edes ensimmäinen kerta kun joku sekoittaa minut ja Andyn   :hmm:

No Simon's Questia kannattaa kaikista ei-niin-mairittelevista arvosteluista huolimatta pelata. Ihan vain vaikka huomatakseen kuinka paljon erilainen se on kuin muut Vaniat.

Sori meni vähän nimet sekaisin, mutta se johtuu varmaan siitä, että molemmat nimimerkit A:lla alkavia. Ihan hyvä artikkeli siitä huolimatta. Linnavaanijoilta löytyy jo ihan hyvät läpimeno-ohjeet peliin, joten voisin kokeilla SQ:ta heti SCV IV:n jälkeen niin tulee jonkinlaista kronologista aikajärjestystä tarinan suhteen.