Author Topic: Verkkokaupankäynti: risuja, ruusuja ja neuvoja  (Read 17630 times)

Christophe

 • Vampire Killer
 • Posts: 980
Vs: Yleinen peliketju
« Reply #15 on: January 06, 2007, 03:03 »
Quote from: "A-Yty"
"Sokean kusi tuntuu silmässä ihan samalta kuin muidenkin"

Aamen. On jotenkin eriskummallista että firma pyörii edelleen.

Meillä suomalaisilla on tapana äänestää jaloilla valittamisen sijaan ja kun vanhan sanonnan mukaan uusi höynäytettävä syntyy joka minuutti pysyy nämäkin puljut leivässä :/

Sinällään nettikeskustelut kyllä uskoakseni rampauttaa melkoisen tehokkaasti pahimmat huijarit, joten ei jäädä yksin itkemään. Minulla on kontakteja vähän sinne ja tänne ja tunnen aika monesta puljusta sakkia, joten voin kyllä tarvittaessa antaa arvioita nettikaupoista yms.

Christophe

 • Vampire Killer
 • Posts: 980
Vs: Yleinen peliketju
« Reply #16 on: January 06, 2007, 03:03 »
Quote from: "Rachel"
Quote from: "Lumienkeli"
Minua harmitti Arcanumissa kovasti kun sain arven ja beauty laski yhdellä, ja en tietenkään huomannut sitä kuin vasta sen jälkeen kun olin tallentanut.

Onneksi arvet kuitenkin paranevat tietyn ajan kuluttua. ;)---

Jos puhutaan huonoista kokemuksista pelikauppojen suhteen, niin minulla on yksi erittäin huono kokemus. Tilasin kerran yhden harvinaisemman pelin Ukin Musiikista ja erehdyin vielä maksamaan sen etukäteen. Peliä ei kuulunut joten soitin liikkeeseen ja kysyin asiasta. Tästä on jo pari vuotta enkä muista monta kertaa sinne soitin, mutta kun peliä ei ilmeisesti ollut saatavilla, niin pyysin sitten että saisin rahani takaisin. Puhelimessa ollut mies käski laittaa sähköpostia ja lähetin liikkeeseen sähköpostin johon laitoin tilauksen tiedot sekä tilinumeroni ja pyysin rahojani takaisin. Ja sain ihan uskomattoman vastauksen:

moi1

joo kiinostaisko sua tiienata.
Sulla on ihastuttava ääni.
Kiiinnostaisko sua tineta sillä.
Äänittäisit ckasetille omaa ääntäsi
samalla kun hyväilt itseäsi.
keräämme sellast nauhasarjaa
voisit saada tuosta
nauhotteeesta
50 euroa.
soita jos kiinnostaaa.
Tai mailaa.

TOmmi


Siis ihan käsittämätöntä! Ihan asiallisesti pyysin rahojani takaisin ja saan tuollaisen vastauksen! Vaikka normaalisti tuskin koskaan suutun tosissani, niin silloin kyllä teki kovasti mieli hakata se tyyppi joka tuon viestin laittoi. Ilmeisesti yrittivät säikyttää etten olisi kysellyt rahojeni perään. Kirjoitin niille sitten että jos eivät maksa rahoja tililleni tiettyyn päivään mennessä, niin juttu siirtyy kuluttajaviranomaisille ja kyllä ne rahat sitten ilmestyivät lopulta tililleni. Tein äsken googlella haun ukin musiikista ja näköjään monilla muillakin on huonoja kokemuksia tästä firmasta.

Olen todella pahoillani Rachel, jo ihan myötähäpeästä, kun olen samaa sukupuolta tuon tampion kanssa. Kyllä ne konstit on noitten kanssa vähissä. Minua joku helvetin namusetä koitti puheissa lähennellä stadin juna-asemalla vuosia sitten. Silloin oli oma vankilatuomio aika perkeleen lähellä. Ainoastaan karatessa opittu itsehillintä pelasti ukkelin. Jokainenhan saa omissa oloissaan puuhata keskenänsä mitä huvittaa, kunhan siihen ei sotketa viattomia sivullisia :whip:

Lueskelin noilta useilta eri foorumeilta juttua Tommista ja väistämättä käy äijäpoloa myös sääliksi. Tuossa yksin maailmaa vastaan-asetelmassa varmasti nousee pintaan se asenne lyödä ensin takaisin oudoillekin ihmisille.  Tuskin saamme koskaan tietää, miten yritysten asiat hoituvat, kuka kirjoittelee ne vastausmailit jne.onko se kone, epäpätevä avustaja tms.? Voisi tosiaan kuvitella, että paikan päällä homma toimisi paremmin. Rachelin saamaa vastausta on joka tapauksessa vaikea sulattaa ja ainakin oma sappi kiehuisi tuossa heti ja just.

Silti en olisi heti tappamassa myyjää edes puheissa, jos joku parinkympin paita jää saamatta. Kaverilla on sen verran paljon vihamiehiä, että joukkoon väistämättä mahtuu joku psyko ja sitten voikin äkkiä olla pahoinpitelytutkinnassa mukana ne, jotka ovat uhanneet väkivallalla foorumeilla. Sinällään pelottavaa, että ainakin puheissa löytyy paljon ihmisiä, jotka ovat valmiit fyysiseen väkivaltaan, kun parinkympin levy tms. jää saamatta. Kenenkään elämä ei kuitenkaan ole jostain musiikkielämyksestä kiinni. Asiallinen tapa hoitaa asia kuntoon on kuitenkin enemmän kuin OK, lakiteitse, jos ei muuten.

Jotta asia asettuisi oikeaan perspektiiviin, niin voi miettiä vaikka kaikkia selvittämättömiä henkirikoksia ja pahoinpitelyitä. Esim. sitä, kun viillettiin kaulavaltimo auki, kun ei löytynyt tulta tupakkaan. Tai niitä valtion ketkuja, jotka siirtää yhteisistä varoista omille tileilleen miljoonia. Silti Tommi ja sen nappikaupat saa ihmiset raivon partaalle...

Castlebat

 • Devil Forgemaster
 • Posts: 646
Vs: Yleinen peliketju
« Reply #17 on: January 06, 2007, 09:09 »
Niitä on kyllä monenlaista monellakin alalla. Ärsyttää tuollaiset tyypit. Toivottavasti saa joskus rahansa takaisin.
Castlebat, asuu linnan ylimmäisessä tornissa.

Andy

 • Linnavaanijat-staff
 • Vampire Killer
 • Posts: 943
Vs: Yleinen peliketju
« Reply #18 on: January 06, 2007, 10:10 »
Itselläni on harvoin ollut ongelmia minkään asteisen peli- tai levykaupan suhteen. Puolenkuunpeleiltä olen ennakkotilannut pariin kertaan, mutta sittemmin perunut koko ennakkotilauksen. Ihan asiallisesti on se puoli hoitunut. Harvemminhan minä netistä mitään tilaan, mutta levykauppa Epe's on aika luotettava, ja siellä kait tilataan levyjä ihan ulkomailta saakka. En ole koskaan selkkaukseen joutunut Epe'sin kanssa.

Gameparadise pelikauppa puolestaan on saanut huonoa palautetta. Ei minulta, mutta olen kuullut, että ne ottavat ylihintaa, eivät lähetä tuotteita, ja vittuilevat kun asiasta kysyy. Että näin.
Hah, Trevor you ain't!
-Grant DaNasty

Peklo

 • Galamoth
 • Posts: 254
Vs: Yleinen peliketju
« Reply #19 on: January 06, 2007, 11:11 »
Quote from: "Andy"
Gameparadise pelikauppa puolestaan on saanut huonoa palautetta. Ei minulta, mutta olen kuullut, että ne ottavat ylihintaa, eivät lähetä tuotteita, ja vittuilevat kun asiasta kysyy. Että näin.

Niinkö? Minä olen tilannut sieltä useaan otteeseen, ja aina ovat tilaukset tulleet 1-2 päivän kuluessa. Valikoima on myös suht hyvä, esim. Castlevania Chronicles tuli puljusta aikoinaan ostettua. Nyt sieltä on tulossa Gyakuten Saiban 2 dessulle. Ei koskaan mitään ongelmia ole ollut, mutta voisin mainita, ettei tilauksesta tule mitään "kiitos, tilaus on postitettu" -tyylisiä e-maileja. Tilaat vain pelin ja se tulee sitten perille. Pistivätpä vielä bonuspelinkin kun tilasin oman GameCubeni, tosin se oli ihan sysipaska NBA Courtside 2002, jota myydään uutena hintaan n. 9 euroa.  :lol:

Tommista vielä, että tulin itsekin törmänneeksi hänen nettikauppaansa pari vuotta takaperin. Sivuista ja jopa yrityksen nimestä päätellen en mitään sieltä lähtenyt tilaamaan. Näköjään tein oikean valinnan. Tuo vastaus Rachelille on ihan törkeä, käsittämätöntä että kukaan edes viitsii kirjoittaa tuollaista.

Christophe

 • Vampire Killer
 • Posts: 980
Vs: Yleinen peliketju
« Reply #20 on: January 06, 2007, 11:11 »
No hyvä, kun Gameparadise tuli mainittua. Sen kaupan kanssa on joillakin ostajilla myös ollut aika legendaarista säätöä. Yleensä ottaen tavarat kuitenkin ovat tulleet. Se on vähän sellainen oppimiskysymys, että oppii aina kaupan tavoille. Pitkäaikaiset asiakkaat yleensä palvellaan aina hyvin. Itse olen heidän huutokaupoista ja palautteista huutonetissä saanut suurtakin hupia.

http://www.huuto.net/fi/showfeedback.ph ... &fbtype=-1

Kerran jopa ostin jonkin dc-härpättimen heiltä. Postikulut oli muistaakseni kovat ja hartaan odottelun jälkeen tuote jopa tuli. Parissa viikossa kortti oli jo rikki tavallisessa käytössä. Touhu oli sen verran vaikeaa, että jätin asian siihen, kortti on jossain kaapissa.

Sitä kun ulkomaan ostoissa asiakas on kuningas-tapaan hoitaa asioita tottuu ja tilauksesta saa tietoa joka vaiheessa liiallisuuksiin asti (maileja posti täynnä), niin voi olla kulttuurishokki tämä suomen tapa, jossa asiakasta kohdellaan, kun sitä itseään. Jos 1. oma viesti on, että missä v****** se peli viipyy ja minä kyllä sulle vielä #¤%&/! Niin on turha odottaa ainakaan mitään hyvää. Oma maltti pitäisi säilyttää ihan loppuun saakka.

btw. Tommista vielä. Tälle nauroin ihan ratketakseni:

"Itse olen taistellut myös kyseisen herran kanssa. Kyselin tässä just rahojani takaisin kun ei tilausta kuulunut niin sain aika hauskan vastauksen:

mmoi1
mula eiole rahaaaaaa


eil ei ole rahaa nyt muutakun levyjä varastot täynnä

nistä ptiäs päästä eroon

eli olis helopinta
jos voisit kattoajtoain tialle
ja osn eilä muutakin mitävois pistää
laitan vaisk jonkin hatunsule

tuollasen army hatun

miltäs se tuntuis
maskaa ainaskin sen 25 euroa

Terveisin TOmmi"

Mitenkähän hän osaa laittaa oikeat levyt tilaajille, kun tilatut levyt saapuu ulkomaan postista? Joutuu raukka, varmaan kuuntelemaan kaikki levyt läpi ja sitten, ellei tunne levyä joutuu hän kyselemään asiakkailta, että onkos tämä nyt se ja se bändi :mrgreen:

Ihan vertailun vuoksi: tilasin eilen pelit Honk Kongista. Kysymyksiin tuli mailiin vastaus alle minuutissa. Postikulut myyjä ilmoitti pyytämättä, kun ostoista oli kulunut alle 10 minuuttia. Sitä ennen olin jo saanut linkin, jossa voin tarkistaa ne itse. Sain myös linkin lähetysseurantaan ja peli oli jo lähtenyt maasta eilen pari tuntia oston jälkeen. Kaiken kaikkiaan sain kymmenisen mailia myyjältä, jossa kerrotaan missä mennään.

Ja täällä pitäisi kaikkien alkaa yrittäjiksi? Näillä asenteilla ja myyntitaidoilla ihmettelen, että kukaan ostaa Suomesta mitään. :/

A-Yty

 • Global Moderator
 • Creature of Chaos
 • Posts: 2919
Vs: Yleinen peliketju
« Reply #21 on: January 06, 2007, 16:04 »
Quote from: "Christophe"
Jotta asia asettuisi oikeaan perspektiiviin, niin voi miettiä vaikka kaikkia selvittämättömiä henkirikoksia ja pahoinpitelyitä. Esim. sitä, kun viillettiin kaulavaltimo auki, kun ei löytynyt tulta tupakkaan. Tai niitä valtion ketkuja, jotka siirtää yhteisistä varoista omille tileilleen miljoonia. Silti Tommi ja sen nappikaupat saa ihmiset raivon partaalle...

Lähinnä omissa pikku arkipäivän turhautumissa ajattelutapa on kannustettava, mutta sitten voi aina ajatella näinkin: esim. ei saisi vaatia palkankorotusta, koska ansaitsee kuitenkin enemmän kuin kehitysmaan lapsityöläiset? Kyllä asioita voi yrittää parantaa vaikka ne olisivat kuinka pieniä tuntematta omantunnon tuskia. Olen kuitenkin ehdottomasti samaa mieltä, että väkivallalla uhkailu on tällaisessa tapauksessa typerää ja tekee hallaa myös itselle. Sääliä minulta ei kyllä (enää) Tommille juuri heru, varsinkaan jos tuo eräs foorumilta luettu teksti pitää paikkansa: että kaveri on jo 90-luvulta asti poliisille tuttu elämäntapahuijari. Vaikka ei olisikaan, niin onpahan ainakin retostellut ettei lakiteitse ole tehtävissä mitään koska rahaa ei ole.  :o Vaika hän yrittäisi hommaansa tosissaan, niin tässä vaiheessa varmaan on jo selvää, ettei hän kykene tähän ja kannattaisi laittaa lappu luukulle.

Gameparadisesta kerran tilasin jonkin pelin ja homma muistaakseni sujui ilman ongelmia. Sittemmin tutustuin myös esim. Huutiksen palautteeseen. Ajattelin kyllä tilata heiltä yhden uudenuutukaisen NES-ohjaimen.

Juttua tuntuu riittävän sen verran tästä, että ehdotan että tästä tehdään ihan oma aiheensa OQ:iin tyyliin: "Kokemuksia verkko-ostoksista, palautetta kaupoista". Voi olla erittäin hyödyllinen erityisesti nettikaupoissa täysille untuvikoille. Ei tarvitsisi myöskään rajata kauppoja vain pelimyyjiin, vaan nettikauppoihin ylipäätään.

Christophe

 • Vampire Killer
 • Posts: 980
Vs: Yleinen peliketju
« Reply #22 on: January 06, 2007, 18:06 »
Quote from: "A-Yty"
Quote from: "Christophe"
Jotta asia asettuisi oikeaan perspektiiviin, niin voi miettiä vaikka kaikkia selvittämättömiä henkirikoksia ja pahoinpitelyitä. Esim. sitä, kun viillettiin kaulavaltimo auki, kun ei löytynyt tulta tupakkaan. Tai niitä valtion ketkuja, jotka siirtää yhteisistä varoista omille tileilleen miljoonia. Silti Tommi ja sen nappikaupat saa ihmiset raivon partaalle...

Lähinnä omissa pikku arkipäivän turhautumissa ajattelutapa on kannustettava, mutta sitten voi aina ajatella näinkin: esim. ei saisi vaatia palkankorotusta, koska ansaitsee kuitenkin enemmän kuin kehitysmaan lapsityöläiset? Kyllä asioita voi yrittää parantaa vaikka ne olisivat kuinka pieniä tuntematta omantunnon tuskia. Olen kuitenkin ehdottomasti samaa mieltä, että väkivallalla uhkailu on tällaisessa tapauksessa typerää ja tekee hallaa myös itselle. Sääliä minulta ei kyllä (enää) Tommille juuri heru, varsinkaan jos tuo eräs foorumilta luettu teksti pitää paikkansa: että kaveri on jo 90-luvulta asti poliisille tuttu elämäntapahuijari. Vaikka ei olisikaan, niin onpahan ainakin retostellut ettei lakiteitse ole tehtävissä mitään koska rahaa ei ole.  :o. Keskusteluissa esiin tullut joukkokanne olisi voinut olla hyvä keino saada tämä huijari kuriin, mutta vaikkei siihen olekaan mahdollisuutta kannattaa silti pitää järki kourassa.

Huijarina tämä on, kuten toisaalla todettiin "aika äijä". Lopullisia tarkoitusperiä on vaikea selvittää, kun ei pääse pään sisään, mutta kyllä tämä siti huijarina on sieltä helpoimmasta päästä. Puheyhteys on säilynyt uskomattoman kauan ja ellei ole luovuttanut kesken, niin ovat kaikki raportoineet saaneet myös jonkin tason hyvityksen. Kaupoillahan on, yllättävää kyllä, oikeus tarjota korvaavaa tuotetta tilalle tai jopa vaihtaa omaan laskuunsa tuote kallimpaan vastaavaan tuotteeseen. Katselin Gameparadisen palautteista, että jopa tästä oli tullut sanomista. Kaikkia ei voi miellyttää. Postimyynnissä ostajalla on kuitenkin aina myös oikeus purkaa kauppa ja vaatia rahat takaisin, mikäli tuotetta ei saada toimitettua kohtuullisessa ajassa.

Kun itse ostin matkahuollon kautta maastopyörän Mikkelin pyöräkaupasta, eli Savon pyöräkeskuksesta, niin oli sovittu joustokeula unohtunut kauppaan ja sen tilalla oli jäykkä keula, joka nyt ei oikein sen hintaluokan pyörässä ollut OK, etenkin kun kilpailut oli jo ihan oven takana. No, maileihin ei vastattu ja kun lopulta sain puhelimeen jonkun kiinni kertoi hän kauhukseni, että omistaja oli mukamas matkustanut Kiinaan varaston ainoat avaimet mukanaan! Tässä vaiheessa raivostutti pahoin ja konstit oli vähissä, kun aikakin oli kortilla. Tuttu oli tulossa pohjoisesta junalla, joten värväsin hänet käymään paikan päällä. Luvattua keulaa ei kaupassa edes ollut, mutta hän kuitenkin sai perustason keulan mukaansa ja pääsin kisoihin. Tappiota tuli useita tonneja, mutta jollei olisi ollut paikan päällä käynyttä enkeliä hädässä olisi mennyt Tommi-tasolle tuo touhu. 

Kun lueskelee netistä muitten kokemuksia, niin huomaa nopeasti, ettei ole ainut huijattu tuonkaan puljun suhteen. Oma ohjeeni siis on: älä osta kaupoilta, joilla on paljon negatiivista palautetta. Vaikkei kaikki aina ole myyjän syytä on kuitenkin negapalaute aina merkki asennevammasta ja haluttomuudesta ja kyvyttömyydestä sovitella asioita.

Tommia pahempia on ne huijarit, joista ei kuulu enää ikinä mitään, kun rahat on maksettu. Kauppaa ei välttämättä ole edes yritystekisterissä. Jos jollain on takanaan onnistunut kauppa esim. Buy-Rite pelikaupan kanssa, niin olisin kiinnostunut kuulemaan? Koitin itse joskus ostaa sieltä jotain Neogeolle, mutta pankki varoitti minua, että yrityksen tili oli sillä erää jäädytetty. Kun tiedustelin asiaa kaupasta, niin koko ongelma kiistettiin. Sain lopulta osan rahoista takaisin pankin avulla. Tommihan sen sijaan toteaa suoraan: rahaa ei ole, usko huvikses! Tämäkin kaveri oli kuitenkin saanut rahat takaisin Tommilta myöhemmin.

http://www.vgstores.com/reviews/118.php

http://www.gamespot.com/news/2005/05/06 ... 23802.html

"The Better Business Bureau and the North Carolina Attorney General's Office have taken action against a game retailer in North Carolina after repeated complaints against the company for shoddy service, misrepresentation, and outright thievery of funds." (Tommin touhut oli aika nappikauppaa tähän puljuun verrattuna, jolla oli varmaan kymmenituhansia huijattuja listoillaan eri maista. ) Kaupan nettisivuilla hyllyt notkui toinen toistaan rarempia pelejä eri koneille, kelmuissa tietty.

Ellei tästä vielä tullut selväksi, niin en ole rosmojen puolella sitten pätkääkään, mutta silti ei kannata itse alkaa rikolliseksi ;).

Rachel

 • Devil Forgemaster
 • Posts: 663
Vs: Yleinen peliketju
« Reply #23 on: January 06, 2007, 20:08 »
Quote from: "Lumienkeli"
No voi jumalauta!
...
Siis ei tällaista voi olla olemassa?

Minulla oli lievästi sanottuna samanlainen reaktio silloin kun ensimmäistä kertaa luin sen sähköpostiviestin. Onneksi pystyn nyt suhtautumaan asiaan rauhallisemmin kun tapahtuneesta on kulunut aikaa. Ja kun nyt lueskelin netistä muitten kokemuksia ja sähköpostikeskusteluja Tommin kanssa, niin vaikuttaa kyllä siltä ettei kyseessä ole ihan normaali tervejärkinen yksilö. Todella ikävä juttu että tuollainen henkilö on pystynyt niin kauan harjoittamaan liiketoimintaa ja tuntuu edelleen ihan uskomattomalta että joku voi vastata asialliseen viestiin sillä tavalla.

Lumienkeli

 • Count of Wallachia
 • Posts: 1073
 • Objection!
Vs: Yleinen peliketju
« Reply #24 on: January 06, 2007, 21:09 »
Niin, en minä kannata sitä että mennään hakkaamaan Tommi, mutta kuitenkin oikein olisi jos hän saisi jonkun lain mukaisen rangaistuksen. Harmi vain että hän on oikeassa siinä ettei laki voi mitään tehdä. Ja se ärsyttää vielä enemmän kuin Tommi :/ Ja tuo Rachelin saama viestihän voisi mennä vaikka seksuaalisesta häirinnästä.
Soredemo boku wa yattenai.

Christophe

 • Vampire Killer
 • Posts: 980
Vs: Yleinen peliketju
« Reply #25 on: January 07, 2007, 13:01 »
Tuo Rachelin saama viesti on kyllä törkeä. Mietin tätä pitkään. Kun tuo viesti nyt kerran on tallessa, niin voihan sitä näyttää lakimiehelle/poliisille. Vaikea oikein sanoa sitten, mutta lakimies osaisi kyllä sanoa.

Kultamuna Classic

 • Creature of Chaos
 • Posts: 1608
Vs: Yleinen peliketju
« Reply #26 on: January 07, 2007, 13:01 »
Quote from: "Christophe"
Tuo Rachelin saama viesti on kyllä törkeä. Mietin tätä pitkään. Kun tuo viesti nyt kerran on tallessa, niin voihan sitä näyttää lakimiehelle/poliisille. Vaikea oikein sanoa sitten, mutta lakimies osaisi kyllä sanoa.

Ei tuossa pyynnössä ole mitään laitonta. Milläs luulet, että tuollaisiin puhelinpalveluihin rekrytoidaan ähisijöitä, kuin kysymällä & tarjoamalla? Puhumattakaan nyt siitä, että viesti on selvä vitsi.

Christophe

 • Vampire Killer
 • Posts: 980
Vs: Yleinen peliketju
« Reply #27 on: January 07, 2007, 14:02 »
Meidän äijänköriläitten on helppo kuitata kaikkinaiset törkeydet olankohautuksella (ja nyrkinheilautuksella), mutta tilanne on eri kauniimmalle sukupuolelle. Ei se, että esim. joku tilanne toistuu usein, kuten seksuaalinen häirintä työpaikalla tee siitä laillista. Aikoinaan johti koviin syytteisiin ns. pornokortti, joka postattiin Suomessa vitsinä. Juttu sai paljon julkisuutta tv-uutisia myöten, eikä sitä suinkaan kuitattu vitsinä. Lain suoja siis on olemassa. Edelleen olen sitä mieltä, että esim. fyysisen ahdistelun yms. tuomiot on liian lieviä.

http://www.tukiasema.net/teemat/artikkeli.asp?docID=80

http://www.vaestoliitto.fi/seksuaaliter ... ksikaytto/

"Milloin on kyse sukupuolisesta häirinnästä?
... Se voi olla myös kirjallista, kuvien esittelyä, tekstien lähettelyä sähköpostitse tai muuten...

Häirinnästä on aina kyse, jos toiminta on yksipuolista ja ei-toivottua, ja se aiheuttaa uhrille kielteisiä seurauksia ja tuntemuksia.

Ahdistelu naamioidaan usein huumorin taakse tai sitä pidetään huumorina, jolloin ahdistellun reagointi leimataan naurettavaksi. Ilmiöön liittyy torjuntaa. Häirinnän kohteeksi joutunut saattaa tuntea syyllisyyttä tai pelätä julkista arvokkuuden menettämistä "

Mutta:
"Voi saatana miten hauska. Jätkä on sokea ja pistää poikia halvalla! Varmaan sekin nauraan naama kurtussa kun lukee tulleita viestejä (tai kuka tai mikä nyt sille ne lukee ja miten, jee). Kun ei levyt tule, niin ne ei perkele tule ja kuka vitun hullu antaa saatuja rahoja takaisin ilman taistelua, ei helvetti. Hieno mies."

Ei tuota pappaa oikein vakavasti kyllä voi ottaa :mrgreen:

venzetti

 • Devil Forgemaster
 • Posts: 654
Vs: Verkkokaupankäynti: risuja, ruusuja ja neuvoja
« Reply #28 on: January 07, 2007, 18:06 »
Esimerkkinä mainiosta ulkomaisesta peliliikkeestä; importmadness.com - liike veloittaa luottokortin heti, mutta tuotteita ei lähetä koskaan.

ParasiteX

 • Count of Wallachia
 • Posts: 1103
Vs: Verkkokaupankäynti: risuja, ruusuja ja neuvoja
« Reply #29 on: January 07, 2007, 18:06 »
JOKAISEN pitäisi ainakin käyttää hintaseurantaa.
http://www.mbnet.fi/hintaseuranta/

Itse olen käyttänyt pääosin verkkokauppa.com:ia. En ole kertaakaan pettynyt, enkä ole kuullut kenenkään toisenkaan pettyneen. Nopea ja luotettava toimitus. Jos tuote hajoaa, niin se korvataan saman tien ilman sen kummempia kysymyksiä. :jees: