Linnavaanijat

Yleinen => Konehuone => Topic started by: Rod on June 05, 2009, 17:05

Title: Foorumin softa vaihtunut
Post by: Rod on June 05, 2009, 17:05
SMF :arrow: phpBB3

Moni vanha käyttäjä voi kauhistua tätä muutosta, mutta muutokselle on perusteet. Oleellisen tarve on foorumin yhdistäminen pääsivuston kanssa. Jokainen foorumille rekisteröitynyt voi omalla nimimerkillään kommentoida/äänestää/arvioida sivustolla. Tämä uudistus tulee voimaan lähiaikoina ja kerron siitä enemmän myöhemmin. PhpBB3 on lisäksi parantunut huomattavasti vanhoista versioistaan. Testausten perusteella kaiken pitäisi toimia kuten ennenkin + hakkeribottien pitäisi pysyä entistä paremmin kurissa.

Jos ongelmia tulee vastaan niin raportoikaa tänne (http://http://foorumi.linnavaanijat.com/viewtopic.php?f=18&t=12). Tällä hetkellä on tiedossa muutamia toimimattomia avatareja. Ne korjaantuu kuitenkin uploadaamalla ne uudelleen (bmp-kuvat eivät kelpaa).
Title: Re: Foorumin softa vaihtunut
Post by: Elmina on June 05, 2009, 20:08
Huh, ihmettelinkin jo miksi foorumi oli heittäny pihalle...

No toivotaan että toimii. Softa on mielestäni ihan hyvä ja helppokäyttöinen, toivotaan että tuo spämmibottipuolikin hoituu tällä. Pientä viilausta kaipasi Filgaia.com:n forumilla mutta kyllä siellä on kaikki hyvin toiminu sen jälkeen kun aikanaan tämän pistin.
Title: Re: Foorumin softa vaihtunut
Post by: Maria on June 05, 2009, 20:08
phpBB3:iin on tullut muualla tottuneeksi joten allekirjoittaneelle täällä on yhä kotoisaa.

Lisää vaanintaa vaan!  :mrgreen:  :whip:
Title: Re: Foorumin softa vaihtunut
Post by: Rod on June 05, 2009, 20:08
Jos on toiveita teemojen värityksen/rakenteen muutoksiin, niin kuuntelen. Pyrin pitämään teemojen määrän kolmessa, jottei tulisi niin paljon töitä päivitysten myötä.
Title: Re: Foorumin softa vaihtunut
Post by: Maria on June 05, 2009, 21:09
Ei muuten näytä olleen signaturet default:ina päällä tai jotain, piti käydä control paneelista laittamassa.

Teemoja ei muistaakseni mitä phpBB3 foorumia muualla adminoidessani olen huomannut tarvitse päivitellä yleensä kovin paljoa - ne mihin tulee päivityksiä on ne phpBB3:n default hommat.

Nämäkin värit kelpaa ainakin minulle, ilmoittakoot muut toiveita jos haluavat  :[
Title: Re: Foorumin softa vaihtunut
Post by: Rod on June 05, 2009, 21:09
Otin allekirjoitukset pois vieraiden silmistä, jotta leiska selkeytyisi. Näköjään asetukset on vaihtanut ne sit jäseniltäkin pois.
Title: Re: Foorumin softa vaihtunut
Post by: Q on June 05, 2009, 22:10
PhpBB on tuttu softa, ja kolmonen on osoittautunut toimivaksi. Ehkä eniten pistää silmään leiskan tiiviys, joka on suunniteltu viime vuosituhannen resoluutioille. SMF oli hieman väljempi. Mutta eiköhän tähän totu.
Title: Re: Foorumin softa vaihtunut
Post by: Rod on June 05, 2009, 22:10
Nämä kaikki teemat pohjautuvat tuohon ikivanhaan subsilveriin. Prosilverhän on se virallinen teema. Oli mun silmään vähän liian erilainen, mutta ehkä joskus vois tehdä siitä pohjautuvan lvf-teeman.
Title: Re: Foorumin softa vaihtunut
Post by: Maria on June 05, 2009, 23:11
Saahan näitä kustomoitua vaikka kuinka, esimerkiksi vaikka http://forum.filgaia.com/index.php (http://forum.filgaia.com/index.php) näin. :brow: Pohjana on joku tyyli phpBB3styles.net:ltä ja värejä Elmina kustomoi kunnes oli sivun teemassa.
Title: Re: Foorumin softa vaihtunut
Post by: Rod on June 06, 2009, 22:10
"pro"-lvf-teema valittavissa. Ei ole vielä kokonaan valmis, mutta selailemaan pystyy. Jahka saan valmiiksi, niin siitä tulee uusi vakioteema.
Title: Re: Foorumin softa vaihtunut
Post by: ParasiteX on June 07, 2009, 01:01
Mainitsen jo etukäteen, että tämän viestin tarkoituksena ei ole provosoida ketään. Ymmärrän myös sen, että tämä uusi softa on yhä työn alla. Ajattelin vain sitä, että ehkä tämä vuodatukseni säästäisi sen pohtimiselta mitä pitäisi korjata ja mihin suuntaan. Näen kuitenkin velvollisuutenani ilmaista tämän OMAN MIELIPITEENI. :nerd:

Ensinnäkin: oletusteema. Oikeastaan tämä vaivasi minua jo SMF:llä, mutta en kehdannut ottaa asiaa pöydälle. Täysin valkoinen oletusteema kirvelee silmiä ja näyttää järkyttävän yksiväriseltä jopa värisokean silmissä. Oletusteema on tärkeä siinä mielessä, että kaikki rekisteröitymättömät ja sisään kirjautumattomat jäsenet joutuvat sitä katselemaan. Toisin sanoen: se säikyttää kaikki paitsi botit. Valkoiset teemat näyttävät harvoin omalaatuisilta, eivätkä edes customoidut painikekuviot asiaa korjaa. Koska kyseessä on Castlevanialle omistettu foorumi, täysin kirkkaanvalkoinen ei todellakaan ole tunnelmaa kuvaava väri. Uudistettu LV -sivusto ei kärsi samasta ongelmasta; värejä näyttää olevan joka lähtöön. Itse LV-sivuston valkoisuus korostaa sivun asiallisuutta ja musta tausta(reunoilla näkyvä) istuvat täydellisesti. Miksei foorumin oletusteema voisi olla samaa luokkaa?

Sitten tämän phpBB3:n kimppuun. Nyt tulee pilkkujen raiskaamista ja väkinäistä kritiikkiä asioille, joita olitte varmaan kuitenkin aikeissa korjata. Kieliasetukset ovat päin helvettiä. Englanninkielisistä asetuksistani huolimatta osa painikkeista on suomenkielisiä. Aika-asetusten kuntoon laittamiseen joutuu säätämään turhankin paljon. Itselläni postaus-aika näkyy formaatissa ”Junen 26. 2008 klo 01:33”. Uudet quote –tagit eivät kerro lainauksesta juuri mitään. Teemojen nimet voisivat olla osuvampia(tai niistä voisi olla esikatselukuvakkeita).’Sticky’ -ketjut pysyvät yhdenvärisinä vaikka niihin on tullut uusia postauksia(?). Botit nousevat valtaan. Löytyykö statistiikkoja enää mistään? Onko pakko ruksata ”Kirjaudu automaattisesti sisään.”, jos ei halua, että foorumi kirjaa automaattisesti ulos? :facepalm:

Kyllä ylläri-pyllärivikoja löytyy varmaan lisää, kun tämän softan oppii tuntemaan paremmin. Toistaiseksi taisinkin sanoa kaiken välttämättömän. :mrgreen:
Title: Re: Foorumin softa vaihtunut
Post by: Rod on June 07, 2009, 01:01
Tällä hetkellä kaikki on vielä kesken, varsinkin teemat. Sivuston ja foorumin integroinnin takia en viitsi kaikkia kohtia viimeistellä loppuun, koska ne pitää säätää vielä uudestaan. Foorumin ja pääsivuston ulkoasusta tulee kyllä mahdollisimman yhteneväinen. Noiden kielipakettien sääteleminen on tällä hetkellä prioiriteettilistan häntäpäässä, koska lontoolaiset ovat melko pieni väestö täällä. Mutta korjataan kun keretään.

Botteja on aina pyörinyt, mutta nyt todella näkee ketä täällä oikein rymyää. Noi sticy/ilmoitus -ketjuja ruuvaan myös kuntoon.
Title: Re: Foorumin softa vaihtunut
Post by: Rod on June 07, 2009, 15:03
pro-lvf teemaa päivitetty. Pientä hiomista vaille valmis.
Title: Re: Foorumin softa vaihtunut
Post by: ParasiteX on June 07, 2009, 15:03
Quote from: "Rod"
pro-lvf teemaa päivitetty. Pientä hiomista vaille valmis.
Jep. Nyt näyttää jo järkevältä. pro-lvf teeman spoiler -tagit eivät muuten toimi ja banneri linkkaa yhä linnavaanijat.net:iin.
Title: Re: Foorumin softa vaihtunut
Post by: Q on June 07, 2009, 17:05
Pro-teema vaikuttaa kotoisalta ja toimivalta. Hienoa. Ja hyvä että ParasiteX käyttää englanninkielistä versiota, että joku on testailemassa sitäkin.
Title: Re: Foorumin softa vaihtunut
Post by: Elmina on June 08, 2009, 03:03
ProLVF näyttää ihan hienolta. Kai noita post reply painikkeita yms. voisi laittaa nätimmäksikin, mutta kelpaa kyllä näinkin...

Tosin. Kaipaa hiomista eh... tuossa sivukentän leveydessä vaikka?  :mrgreen:  Vai onko leveämmän avan tarkoitus tehdä niinkuin screenshottini näyttää Parasiten avan?

Edit: ...huh huh tuota kuvan leveyttä, ny se rikkoo sivun...  ::) Halvatun attachmenttit.

Kuva (http://http://foorumi.linnavaanijat.com/download/file.php?mode=view&id=314)

Edit2: Noin, linkitetään!
Title: Re: Foorumin softa vaihtunut
Post by: Q on June 08, 2009, 09:09
Heh, Internet "Exploder" seiskalla tuo kuva tosiaan leviää. Operalla toimii, mutta käytät varmaan Foxia?
Title: Re: Foorumin softa vaihtunut
Post by: Rod on June 08, 2009, 12:12
"Korjasin" tuon lisäämällä tuohon overflown. Tablettomuuden takia tuota ei saa oikein hyvin skaalautumaan, muuten leiska menee vielä enemmän vituiks.
Title: Re: Foorumin softa vaihtunut
Post by: Elmina on June 08, 2009, 19:07
Ny on siistimpi.

...Noihin liitteisiin kannattas tosin varmaan laittaa joku thumbnail systeemi päälle tai jotain...  ::)
Title: Re: Foorumin softa vaihtunut
Post by: Rod on June 08, 2009, 20:08
Kuvien automaattinen pienennys otettu käyttöön (200px). Tosin toimii vasta uusissa viesteissä tästä lähtien.  :whip:
Title: Re: Foorumin softa vaihtunut
Post by: Elmina on June 08, 2009, 22:10
:jees:

...Taidan editoida tuon vanhan jos sen saa pois, ongelmahan tuli selväksi jo.