Melkein Castlevania: Korvikevaniain Kutsu

Started by A-Yty, 17 January 2017, 18:49

Previous topic - Next topic

A-Yty

Kaikki täällä varmaan tietävät, että Castlevanian tulevaisuus on satunnaista pachislottia ja muuta nopeaa rahastusta huolimatta (syvä)jäissä. On olemassa valitettavasti mahdollisuus, että Castlevania ei palaa ikinä - ainakaan niin kauan kuin Konami sen omistaa. 30+vuoden ajan tuotoksissa on toki ihan kivasti pelattavaa, joten jos haluaa pelata sarjan niin perusteellisesti kuin vain ikinä mahdollista, on siihen nyt mitä oivin tilaisuus.

Bloodstained: Ritual Of The Night -projektista ollaan tietoisia ja sille on jo oma aiheensa. Voitaneen sanoa, että kirjoittamishetkellä se on lähimpänä Castlevaniaa - ainakin jos painottaa CV:tä nimenomaan IGA:n tuotoksena.

Jos kaipaa jotain tuoreempaa, niin sitäkin löytyy ja tämä ketju on siitä keskusteluun ominainen. Metroidvaniahan on jo laajentunut käsittämään pelejä, jotka eivät edes ole Castlevanioja (näin se maailma muuttuu, sillä vajaa vuosikymmen sitten Wikipedia ei edes kelpuuttanut artikkeleihinsa "Castleroidia" saatikka "Metroidvaniaa"). Metroidvaniasta voi sanoa kehittyneen jo oma alaljinsa. Sikäli silkka Metroidvania ei välttämättä käy enää täysverisestä sijaisesta.

Mutta mitään kovin anaalista rajausta tämä aihe ei sisällä. On täysin sallittua puhua vaikka kaikista mahdollisista Vania-jäljittelijöistä menneisyydestä nykyisyyteen ja tulevaisuuteen. Käyttäkää harkintaa ja miettikää mikä mielestänne kuuluu tänne ja miksi  :jees:

Andy

Castlevanian paluusta en mene sanomaan mitään, mutta jos Bombermankin voi palata kaikkien näiden vuosien jälkeen, voisin väittää miltei kaiken olevan mahdollista.
Hah, Trevor you ain't!
-Grant DaNasty

A-Yty

Sallittua on toki myös keskustella menneistä CV-klooneista, ei vain tulevista.

Rusty on varmaan useimmille tuttu? Se on myös hyvä esimerkki siitä, että "klooni" ei tarkoita välttämättä mitään tarkoitushakuista yritystä ryövätä alkuperäistä.

https://www.youtube.com/watch?v=SwKnV9-8i6E

Suorin yhteys pelillä taitaa olla Rondoon, ottaen huomioon sekä visuaalisen ilmeen sekä ajankohdan (julkaistiin kolme kuukautta ennemmin). En ole peliä itse koettanut, mutta ääniraitaa olen soitellut ahkerasti.

A-Yty

Kickstarterin kautta tuloillaan olevassa Dracula's Curse -nimisessä lautapelissä ei Belmonteja mainita ja vapaata riistaa Dracula on tekijänoikeudellisesti, mutta ei liene kaukaa haettua, että tässä aika vahvasti inspiroiduttiin tekemään Castlevania-lautapeli nimeämättä suoraan sen varsinaisia hahmoja Draculaa lukuunottamatta.

https://www.kickstarter.com/projects/draculascurse/draculas-curse


Q

Quote from: A-Yty on 04 November 2023, 13:29Kickstarterin kautta tuloillaan olevassa Dracula's Curse -nimisessä lautapelissä ei Belmonteja mainita ja vapaata riistaa Dracula on tekijänoikeudellisesti, mutta ei liene kaukaa haettua, että tässä aika vahvasti inspiroiduttiin tekemään Castlevania-lautapeli nimeämättä suoraan sen varsinaisia hahmoja Draculaa lukuunottamatta.

https://www.kickstarter.com/projects/draculascurse/draculas-curseLinnakin on kuin suoraan Castlevaniasta. Selvästi panostettu tuohon esittelyvideoon. :jees:

A-Yty

Simon Belmontia lainataan V Rising -nimiseen peliin. En tiedä siitä yhtään mitään itse, kuten en tiennyt mitään Dead Cellsistäkään ennen kuin Return To Castlevania sai siihen tutustumaan.

Huomioikaa, että Simonin kädessä on Combat Cross -tyylinen ruoska. En pidä sitä toki ollenkaan huonona valintana, koska CC oli mielestäni yksi parhaita asioita, joita Lords Of Shadow tutustutti eikä haittaa ollenkaan jos siitä tulee yleisestikin Vampyyrintappajan design  :jees:


Q

Castlevania-kytkökset taitavat olla ihan hyvä mainostuskeino näille peleille. Näyttää kyllä tuo V Rising menestyneen muutenkin hyvin, vaikka peliä ei ole varsinaisesti vielä edes julkaistu.

Koska Castlevanian brändillä on selvästi niin paljon arvoa, niin luulisi että edelleen olisi kannattavaa alkaa tehdä uutta osaa itse sarjaankin.