Castlevania: Harmony of Despair

Started by Andy, 16 August 2010, 19:04

Previous topic - Next topic

Andy

Olisiko viimeinkin aika perustaa tällekin pelille oma ketjunsa? Ostin pelin heti julkaisupäivänä, ja viimeisen parin viikon ajan olen siihen ehtinyt tutustua.

Harmony of Despair on siis Xbox Live Arcadeen julkaistu moninpelipainotteinen Castlevania-peli. Peli poikkeaa olennaisesti sarjan aikaisemmista peleistä, sillä tällä kertaa tutkitaa yksin tai enintään 6 muun pelaajan kanssa isoja linnoja, aikarajan kanssa. Tarinaa pelistä ei löydy, vaan sen korvaavat kunkin hahmon esittelyt (keitä he ovat, mitä tehneet yms.)

Pelissä voi siis valita itselleen yhden 5:stä hahmosta, jotka ovat: Soma Cruz, Alucard, Shanoa, Jonathan Morris ja Charlotte Aulin. Jokainen heistä toimii omalla tavallaan, ja jokaista kehitetään eri lailla. Kykyjä nostattavia tasoja ei tällä kertaa ole, vaan hahmoja kehitetään pelkästään aseita vaihtamalla/käyttämällä.

Siinäpä oli pikaesittely pelin kulusta. Kuten jo aiemmin sanoin, peli on käytännössä yksinomaan moninpeliä varten kehitetty, sillä yksinpelissä kentät ovat (liiankin) suuria ja paikoitellen todella haastavia, varsinkin alkuun. Kenttiäkin pääsee pelaamaan enemmän, vasta kun aiemmat on selvitetty. Onneksi kentän selvittäminen moninpelissä vaikuttaa myös tähän.

Mitäpä tuosta sanoisi, peliä on mukava pelata niin yksin kuin netissäkin, mutta liittyminen moninpeliin on niin vaikeaa, että välillä tekisi mieli itkeä: reilusti yli puolet liittymiyrityksistä päättyvät epäonnistumiseen, jonka jälkeen pelaaja heitetään armotta takaisin pelin alkuvalikkoon. Kun pelaamaan sitten pääsee, ja onnistuu saamaan hyvää peliseuraa, kuluukin aika sitten hyvinkin rattoisesti.

Yllättävää on netissä pelatessaan huomata, että japanilaisia pelaajia näkyy yllättävän paljon matkassa, varsinkin kun ottaa huomioon Castlevanian ja Xboxin suosion nousevan auringon maassa.
Hah, Trevor you ain't!
-Grant DaNasty

VTS

#1
Juuh.. Kyseistä peliä on tullut taottua jo muutama hassu viikko ja täytyy sanoa, että peli tosiaan on nimensä veroinen. :P Itku on ollut herkässä varsinkin kun suurin osa pelaajista tahtoo pelata vaikeammalla vaikeustasolla ja itse en kykene vielä rökittämään pomoja kunnolla edes normaalilla. Lisäksi en ole kertaakaan selvinnyt hengissä Dracula taistelussa, vaan kuolen aina viimeisessä muodossa. Asiasta kolmanteentuhanteen.. Olen muutaman kerran törmännyt pariin suomalaiseen pelajaan ja täytyy sanoa, että heitä ei juurikaan turhan paljon pelissä näe. Joten olisi mukava kerätä pieni porukka kasaan jonka kanssa mennä pelaamaan. Mitäs sanotte?  :?

VTS

#2
Peli alkaa käydä pikkuhiljaa tylsäksi kun on ruoskinut sen hardilla läpi jo useampaan otteeseen..  :whip: Jontulla olen kerännyt kaikki mahdolliset Simon kamppeet. Martial artsit ja subweaponitkin on hankittu.

Andy

#3
http://gamrfeed.vgchartz.com/story/82150/xbox-live-arcade-saw-record-breaking-sales-in-august/

Microsoftin tiedotteen mukaan Harmony of Despair on saanut osakseen 131 000 latausta. Se oli elokuun toiseksi ladatuin XBLA-peli Monday Night Combatin jälkeen.
Hah, Trevor you ain't!
-Grant DaNasty

VTS

#4
Peliin on jokunen aika sitten tullut uusi kenttä lisää ("Beauty, Desire, Situation Dire") jonka voi ladata maksua vastaan. Samankaltainen pyramiidi kenttä kuin DS:än Portrait of Ruinissa Sandy Grave. Itse en ole saanut kyseistä karttaa toimimaan muutakuin yksinpelissä, joten kertokaa toki jos tiedätte miten kyseinen mäppi toimii moninpelissä. Lisäksi on ollut paljon huhua, että peliin olisi tulossa kaksi pelattavaa hahmoa lisää, Maria ja Julius...
Jonkin verran kuva- ja videomateriaaliakin on vuotanut ulos, mutta niiden aitoudesta on vaikea sanoa mitään.

VTS

#5
Kuten varmaan tiedättekin uudet DLC:eet Julius Belmont & Yoko Belnades sekä Richter Belmont & Maria Renard ovat nyt ladattavissa Xbox livestä.. Nyt sitten odotellaan Simonia, Hammerii ja muutamaa hassua lisäkenttää.

Kultamuna Classic

#6
Ostettu Add-oneineen. Melko koukuttava ja musa on paras! Kandee hakea ne musa-add onit! :jees:

VTS

#7
Quote from: "Kultamuna Classic"Ostettu Add-oneineen. Melko koukuttava ja musa on paras! Kandee hakea ne musa-add onit! :jees:

VTS

#8
:ei: 8-bittinen Simon ei oikein napannut.

Q

#9
http://www.siliconera.com/2011/05/30/castlevania-harmony-of-despair-bound-for-ps3/

Mm. 1up ja Computer & Videogames ovat uudelleenuutisoineet aiheesta, joten ilmeisesti lähteeseen voi luottaa.

Andy

#10
Konamin Facebook-sivuilla julkaistiin tänään video, jossa todetaan virallisesti Harmony of Despairin olevan tulossa PS3:lle PSN:n kautta pelattavaksi. Julkaisuajankohtaa ei vielä paljastettu, mutta tämä voisi sopia minulle paremmin, koska pelaan peliä harvakseltaa, ja nettipelikin on ilmaista PSN:ssä.

Huomasin vasta nyt, että Castlevania täyttää tänä vuonna 25 vuotta. En nyt muista tarkasti, mutta olisiko ollut lokakuussa alun perin julkaistu FDS:lle tuo ihan ensimmäinen Cassu. Sen kummempaa juhlintaa Konami tuskin järjestää, vaikka mainitsivatkin juhlavuodesta Pre-E3 -videollaan. Uusia pelejäkään ei taida olla tänä vuonna tulossa, ellei mukaan lasketa LoS DLC-paketteja ja tuota HD:n PS3-käännöstä.
Hah, Trevor you ain't!
-Grant DaNasty

A-Yty

#11
Antologia olisi niiiinn asiallinen jo vihdoin viimein, mutta ei ole tulossa. Ehkä 30-vuotisjuhliin :whip:

Ei sillä että Despair kiinnostaisi kamalasti, mutta ainakin pieni mahis että tulee pelattua kun kerta PS3:llekin tulossa.

Q

#12
Nintendohan väläytteli viime vuonna, että 3DS Classics -sarjassa esiintyisi myös Castlevania. Köyhän miehen 25-vuotisjuhlintaa voisi olla käännöksen julkaiseminen tänä syksynä.
/off-topic

Andy

#13
http://www.konami.com/article/_KONAMI_ANNOUNCES_CASTLEVANIA_HARMONY_OF_DESPAIR_FOR/226

Harmony of Despair saapuu Konamin mukaan PlayStation 3:lle myöhemmin tänä kesänä. Vuoden takainen Xbox 360 julkaistaan kokonaisuudessaan, lisäksi mukana on 4:n pelaajan paikallinen moninpeli 6:n pelaajan verkkopelin lisäksi. Mukana peruspelissä on lisäksi Beauty, Desire, Situation Dire -karttapaketti, sekä kaksi pelattavaa hamoa: Julius Belmont ja Yoko Belnades. Muu lisäsisältö on ostettavissa erikseen heti julkaisupäivänä.

Julkaisupäivää ei siis vielä tiedetö, eikä hinnastakaan ollut mitään puhetta.
Hah, Trevor you ain't!
-Grant DaNasty

VTS

#14
Eikä tietenkään voinut sitä 4:n pelaajan paikallista moninpeliä alun alkaen xbox-versioon laittaa.  :facepalm: