Esittele ja arvostele Castlevania-remix

Started by Q, 11 June 2005, 16:33

Previous topic - Next topic

Q

goat - Scourge of 1691 (Déjà Vu, Castlevania III)

Tämä on viimeisin osa goatin Unchosen Paths -albumia, joka keskittyy Dracula's Cursen kappaleiden coverointiin. Déjà Vu -kappale on oikeastaan jo itsessään remix Castlevania ykkösen Vampire Killeristä, joten goat päätti coveroida koko ykkösosan soundtrackin. En ole kuullut vielä yhtäkään laadutonta goat-coverointia, eikä tämäkään medley petä.

Tuttujen melodioiden joukossa on paljon "turhaa" sooloilua, mutta se on vain hyvä asia, sillä näin kappaleideet vaihtuvat luonnollisen kuuloisesti. Kymmenessä minuutissa kitaranrämpytys katkeaa, mutta alkaa sen verran tunnelmallisesti jousilla, että en voi valittaa. Tätä katkosta seuraava Draculan tornin kappale on taidokkaan nopeasti soitettu. Jos jotkut ylistävät Minibossesia soittajina, niin goatille he varmaan möisivät sielunsa.

9/10

Koranot

#1
goat - Scourge of 1691  9+/10

Projetki etenee ja kappaleet senkun pitenee. Todella nautittava medley. Hyvää sooloilua ja tyylilajien vaihtelua, homma ei käy missään vaiheessa tylsäksi. Pari kappaleenvaihtoa olisi voinut tehdä tyylikkäämmin, nyt niissä ei ole oikein jatkuvuutta.


Ja uutta kehiin

S.S.H. - Bloody Tears (Castlevania 2)  9/10

S.S.H:n tavaramerkkiä tarjolla, eli melodista heviä. Kappale on tuttuakin tutumpi, eikä tässä ole lähdetty keksimään pyörää uudestaan. Rankkaa tykitystä alusta loppuun. Kappale on muuten S.S.H:n levyltä "Underworld Shade Saitama", suosittelen lämpimästi.

Koranot

#2
nostetaampa tämäkin taas.

Magical Trick Society - Don't Wait Until Night 8/10

Sainpas käsiini vihdoinkin MTS:n Odi et Amo levyn (tai siis waretin :)): http://www.magicaltrick.com/discography.htm. Puolituntinen levy on musiikillisesti melko monipuolinen orkestraalisista sovituksista raskaampaan menoon. Tuolta sivulta tosin löytyy vain demoja.

Tämä kyseinen kappale alkaa oudolla efektihäröilyllä jonka jälkeen tunnelma vaihtuu teknometalliseen suuntaan. Päämelodia käydään pariin kertaan läpi ja ehkä hiukan enemmän jekkuja ja vaihtuvuutta olisi kaivannut, silti menevä kappale.

A-Yty

#3
Magical Trick Society - Don't Wait Until Night

Hieman itseään toistava, mutta rokkaa kuten Metallimiehen linkittämät biisit yleensä. Ei päihitä Naoto Shibata Projectin versiota, mutta 8 / 10  ,,/

Koranot

#4
sabao - Demon Seed (Castlevania 3) 8+/10

Demon Seed on kappaleena melko letkeärytminen ja se sopiikin hyvin tämmöiseksi jammailu ja tsillailu biisiksi. Hyvät taputuskompit ja mukavaa syntikkasooloilua keskivaiheilla. Hithahasti latautuu mutta odotus palkitaan ihan kelpo kappaleella.

Koranot

#5
Sixto Sounds - Wicked Six (Castlevania)  9+/10

Wicked Child vanhalla tutulla heavymetal-kaavalla. Toteutus on A-luokkaa, rummut varsinkin yllättävän hyvin tehty (soitettu?). Sovituksena hyvin varman päälle pelaava, mutta teemaa kehitellään tarpeeksi monipuolisesti, mukavan mehevät soolot ja syntikka hyvin castlevania-henkinen, siitä myös plussaa. Selkeää battle albumi tasoa!
Sixto Soundsin sivulla myös loistavat coverit Street Fighter II:sta ja Double Dragon II:sta.

Koranot

#6
Nostetaan vaihteeksi tämäkin haudastaan.

M&K Company - Clock Work (Castlevania 3) 8½/10

Monet saattavat muistaa kyseisen artistin edellisistä remix-ketjuista. Jos silloin piditte, niin myös varmasti nytkin, sillä tyyli ei ole muuttunut. Soundi on edelleen elektroonista & koneellista rockkia. Sovituksena kyseinen biisi menee turvallisia uria, jossa päämelodian kautta päästään maukkaisiin sooloiluihin. Loppuun on olisi toivonut jotain suurempaa.

http://sound.jp/mkcompany/mp3.htm vanhat mp3:t ovat tiessään, mutta uusia löytyy pari, samanlaista menoa. Käsitin että uudet sivut ovat työn alla.

A-Yty

#7
M&K Company - Clock Work

8 / 10

Clock Work alkaa nousta lähes Beginningin tasolle remix-lukumäärässä. Tälloin on väkisinkin vaikea keksiä mitään mullistavaa uusiin teoksiin. Aivan aluksi vaikutti vähän ponnettomalta, mutta kun kitarat pääsivät mukaan, niin johan muuttui ääni Winampissa. Ehkä vähän turhan kauaksi aikaa ajaudutaan kitaran vietäväksi loppua kohden. Tykkään kuitenkin erityisesti tuosta elektronisesta soundista.

Niin ja kiitos tuosta Sixton Soundin suosittelusta! DD2:n viimeisen lopparin musiikki on yksi suuria suosikkejani viimeisten loppareiden tunnareista.  :app:

Sitten kun joku menisi tekemään saman Turtles 3:n Super Shredder-tunnarille.  ,,/

Q

#8
Trevor's Reflection (Castlevania III - Riddle)

Uutta goatia, ainakin minulle. Riddle on suosikkibiisejäni Cursessa, sillä kappaleessa on todellinen "lopputaistelu lähenee" -fiilis. Kappale on pitkä, mutta onneksi remiksiä ei olla menty ylipitkitettämään. Kiihtyvä ja laskeva taustabiitti (en tunne musikaalisia termejä) kuuluu muistaakseni alkuperäiseenkin kappaleeseen, mutta tässä se on selvemmin esillä. Latinovaikutteinen soolo on miellyttävä, mutta sen jälkeen tuntuvat jo ideat loppuvan.

Annan 8/10 pojoa jo senkin puolesta, että tämä on ensimmäinen remix kyseenomaisesta kappaleesta.

A-Yty

#9
Stigma Black - Demon Castle Pinnacle

http://www.sendspace.com/file/7ja6b4

DoS:in parhaasta kipaleesta hieno remixaus. Rummut, midimäisyys ja urkujen unohtuminen päälle pari kertaa väärässä kohdassa ehkä vähän latistavat, mutta todella hieno joka tapauksessa. Saisi Konami kyllä julkaista DoS:in trailerssa soineen korkealaatuisen Pinnacle-version.

Rod

#10
Castlevania - Stables

Mainio suomalainen remix Simon's Themestä. Melko tarkasti pysytään alkuperäisen biisin teemassa eikä mitään suurta revittelyä tapahdu, mutta ei sitä aina tarvitsekaan. Soundit on hyvin kohdillaan. :jees:

http://www.linnavaanijat.com/multimedia/remix/

Q

#11
Suht kova remix. Mukava saada lisäystä suomalaiseen valikoimaan. Alkuperäisellehän tässä ollaan sangen uskollisia, mutta se on yleensä vain hyvä asia.

Rod

#12
Nyt on Remix-sivulla kätevä flash-soitin. Ei tarvitse ladata biisejä koneelle ja voi vaikka työ(koulun, kirjaston jne.)koneella fiilistellä. :[

A-Yty

#13
Quote from: "Rod"Nyt on Remix-sivulla kätevä flash-soitin. Ei tarvitse ladata biisejä koneelle ja voi vaikka työ(koulun, kirjaston jne.)koneella fiilistellä. :[

Q

#14
Shnabubula & LSD - In The Beginning There Was Jazz

En jostain syystä ole päässyt tutustuttamaan itseäni mitenkään syvällisesti jazz-musiikin maailmaan, mutta tässä vaikuttaa olevan aika perinteinen kyseisen tyylilajin sovitus Dracula's Cursen Beginning-teemasta. Mitään erityisen huikeita soolotilutuksia ei pakettiin mahdu, mutta täydellisyyttä hipovilla raiteilla tässä silti kuljetaan. 5/5