Castlevania: Lords of Shadow

Started by Rod, 04 June 2009, 02:14

Previous topic - Next topic

A-Yty

#15
Quote from: "Lumienkeli"http://www.joystiq.com/2009/06/04/castl ... #continued

Eli tämä peli ei alun perin liittynyt mitenkään Castlevaniaan mutta kuitenkin nyt pelin nimeen on lisätty sana "Castlevania" :<img src=" title="" /> Huh huh.

Á la Silent Hill 4. Kerkesin pari päivää sitten luulla vielä että tämä oli osa markkinointia, mutta tulin sittemmin järkiini. Mutta nimenvaihto (tai pikemminkin lisäys) on ilman muuta markkinointia.

Tämä tulee olemaan pelin menestyksen suurin haaste. Täysin uudistetulla pohjalla ei voi myöskään välttyä uusimasta fanipohjaakin.

Itse asiassa tämä on kinkkinen tilanne vanhan fanin kannalta. Jos ostaa pelin joka on erilainen kuin miksi CV:n mieltää, mutta samalla toivoo että "tosi-CV" saisi kaipaamansa resurssit noustakseen, LoS:in tukeminen on jotenkin järkevää. Mutta samalla pitäisi saada viesti perille että ei halua sivuuttaa kaikkea vanhaa.

Nämä siis vain minun ajatuksiani. Monellehan täysi uudelleenaloitus kaikin osin ei ilmeisesti ole ongelma.

HYB

#16
Pois se God of War minun Castlevaniasta.
TITS OR GTFO

A-Yty

#17
Tekijätiimi.

Kovasti nyt joka paikassa povataan IGA:n siirtymistä muihin hommiin. Ainahan äijää on parjattu työn laadusta ja syystäkin, mutta joskus tuntuu että heppua suorastaan ristiinnaulitaan koko sarjan heikkouksista. Olin yksi monista, jotka toivoivat keulaan uutta verta (ja edelleen olen sitä mieltä), mutta ei häntä tarvitse maanrakoon lytätä. Uskoisin että hän on yrittänyt parhaansa.

Verrataanpas muuten tekijöiden ja budjetin määrää. Tuskin koskaan IGA:n luotsaamana on ollut tällaisia resursseja.

ParasiteX

#18
...sillävälin IGA voisi mennä väsäilemään Metal Gearia. :hehe:

Edit. Tässä pelistä lisää kuvia ja jotain sivutaidetta:
http://www.konami.jp/kojima_pro/e3_2009/castlevania/

Elmina

#19
Nättihän se on näköjään. Nyt jos PS3:lle tulee vielä jotain muuta hyvää (siis mitä ny me pelattais, onhan tuolla parikin hyvää peliä mutta...), saa ruveta harkitsemaan konsolin ostamista...

Okei, vähän God of War-tyyppiset pelit tulee enemmän mieleen kuin mikään CV kun ei ollu vanhannäköisiä vihollisiakaan, mutta uusi tekijätiimi jne. Saisi kuitenkin olla jotain referenssiä edes - vaikka liityn kyllä siihen porukkaan joka ei ole sitä mieltä että tämä on virallista aikajanaa. Ja tietysti valitan Yamane-fanina musiikista, vaikka hienoa tuo olikin.

Mielenkiintoinen yksityiskohta toki: Eipä lue missään "Akumajou Dracula" vaan "Castlevania". Viimeksi taisi olla näin LoI:n kanssa, syystäkin kun se ei ollut Dracun linna siinä pelissä.

Ananaz

#20
Peli kuulemma aloitettiin alunperin Castlevaniana -> muutettiin uudeksi IP:ksi -> takaisin Castlevaniaksi Kojiman tultua mukaan. Ainakin joku Neogaffin MercurySteam -insider/puolituttu sanoo näin. Mainitsee myös, että peli ilmeisesti on tulossa jo melko varhain ensi vuonna.

Quote from: "A-yty"Kovasti nyt joka paikassa povataan IGA:n siirtymistä muihin hommiin. Ainahan äijää on parjattu työn laadusta ja syystäkin, mutta joskus tuntuu että heppua suorastaan ristiinnaulitaan koko sarjan heikkouksista. Olin yksi monista, jotka toivoivat keulaan uutta verta (ja edelleen olen sitä mieltä), mutta ei häntä tarvitse maanrakoon lytätä. Uskoisin että hän on yrittänyt parhaansa.
On LoS toki saanut myös jo paljon soraääniä IGA-faneilta. :P Mutta kaipa useimmat fanit vaan ovat vielä onnesta soikeana siitä, että Konami heitti ihan puun takaa oikeasti uuden, ison budjetin Castlevanian joka vieläpä vaikuttaa hyvältä ja syyttävät sitten perusteettomasti IGAa siitä ettei tälläistä ole nähty jo aiemmin. Itse ainakin olen aina toivonut 3D-vanialta juuri avointa maailmaa jossa se eteneminen perustuisi Metroidvania-tyyliin tutkimiseen ja uusien erikoiskykyjen hyödyntämiseen, ja jossa taistelut olisivat sellaisia, että niissä painotettaisiin kerrallaan vain muutamaa isompaa/merkittävämpää vihollista vastaan, eikä niin että piestään minuutin välein huoneellinen tusinaluurankoja. Trailerin ja pelin ensimmäisen julkistuksen yhteydessä annettujen lausuntojen perusteella LoSilta voinee odottaa suunnilleen kaikkea tuota, ja muutenkin pelin tunnelma ja visuaalinen tyyli on kyllä saatu hyvin kohdilleen. Tarinaltakin voi varauksella odottaa varmaan enemmän kuin IGAn viimeisimmiltä säädöiltä, eikä nuo niminäyttelijät ainakaan pahenna tilannetta.  :mrgreen:

Tietysti olisi kyllä sääli jos IGA jäisi tämän jälkeen syrjään, mutta eipä toisaalta vielä ole mitään syytä olettaa että niin olisi käymässä.

Edit: Ja Silent Hill Rebootilla tarkoitin tietysti sitä SH1:n "uusioversiota" Wiillä. Ei nyt ehkä varsinainen uudelleenaloitus, mutta jotain sen suuntaista kuitenkin.
A memory false as summer snow

A-Yty

#21
QuoteOn LoS toki saanut myös jo paljon soraääniä IGA-faneilta. :P Mutta kaipa useimmat fanit vaan ovat vielä onnesta soikeana siitä, että Konami heitti ihan puun takaa oikeasti uuden, ison budjetin Castlevanian joka vieläpä vaikuttaa hyvältä ja syyttävät sitten perusteettomasti IGAa siitä ettei tälläistä ole nähty jo aiemmin.

Eikä pelkästään IGA-faneilta, jos soraääniksi voidaan laskea aiheellinen huoli pelin Castlevaniamaisuudesta.

En osaa kyllä sanoa paljonko IGA-fanituksessa todella on IGA:n itsensä tyylin fanittamista vai sitä että hän kuitenkin on, toki ehkä olosuhteiden pakottamana, pitäytynyt niin monen CV-kokemukselle elintärkeässä kaksiulotteisuudessa.

Ja tuo "onnesta soikeana" on erittäin hyvin sanottu. Heilläkin, jotka eivät ole vielä toipuneet tarkastelemaan tähänastista LoS:in edustamaa tyyliä, on kai jonkinlainen "no niin, nyt kun ne vihdoin tekevät ison budjetin hyvännäköisen ja oloisen CV:n, niin minä otan sen vastaan mukisematta, koska se on hieno ja sen nimi on Castlevania" -fiilis päällä. Ikään kuin pelätään että jos tämä ei kelpaa, olemme tuomittu loputtomaan Fastvania/Keskivertovania-kierteeseen.

QuoteItse ainakin olen aina toivonut 3D-vanialta juuri avointa maailmaa jossa se eteneminen perustuisi Metroidvania-tyyliin tutkimiseen ja uusien erikoiskykyjen hyödyntämiseen, ja jossa taistelut olisivat sellaisia, että niissä painotettaisiin kerrallaan vain muutamaa isompaa/merkittävämpää vihollista vastaan, eikä niin että piestään minuutin välein huoneellinen tusinaluurankoja.

Hei c'mon, olen se kaveri joka on haikaillut foorumilla kuin foorumilla runsaat neljä vuotta SQ Reduxin perään niin kovaa että väsäsin pari vuotta sitten feikki-IMDB-sivunkin pelistä:QuoteCastlevania: Purgatory (2009)


Taglines:

Relive the legend. Remove the curse.  Restrain the darkness.

----

Evil wants a rematch.

-------

Step into the shadows of the hell house again.

----------


Plot summary: A new version of Simon's Quest (1987), the second installment in the long-running Castlevania series. In the original Castlevania, Simon Belmont defeated Dracula, the king of vampires. Seven years later he discovers the dark lord placed a curse upon him, which will kill him unless he finds and destroys the hidden body parts of Dracula before time runs out Hoping to lift the curse, Simon begins a perilous quest for the dark items while facing Dracula's minions.  

User rating: 9.4 / 10

User comment:

Purgatory deserves a place in gaming heaven!

12 years ago Konami released Symphony of the Night for Playstation, an action-packed adventure with RPG elements, beautiful 2-D graphics and areas to be freely explored, in contrast to the linear stages usually seen in the CV series. Because of the critical and commercial success of SotN, the CV team tried emulating it on numerous occasions with other 2-D titles for handheld systems. These games, like SotN itself, are commonly called "Metroidvanias" or "Castleroids", referring to the gameplay elements borrowed from the Metroid series. Truly, SotN was a masterpiece with these attributes, but it was a largely forgotten fact was that a Castlevania with a leveling up system and a relatively large areas with free exploration possibilities had already been released ten years before. It was Simon's Quest for the Nintendo Entertainment System.

Though offering a fairly enjoyable, different kind of Castlevania, Simon's Quest suffered from awkward realization which no doubt caused it to be largely dismissed. Still, the game was revered as a classic by many CV fans for its plot, day and night cycle and the adventurous RPG feel. Thus some fans expressed their wish for a remake. Whether or not this effected Konami's later decision in any way is questionable. In any case, the company announced Purgatory in 2007. It was at that time not yet made clear that the game was a remake, but most CV fans were able to glue the pieces together from clues such as the tagline shown in one of the game's trailers; "step in to the shadows of the hell house again" (which referred to the start screen intro of Simon's Quest) and the physical appearance of the protagonist, Simon Belmont. The game had already been planned for at least over six months, but Konami tried to keep the project a secret until the first proper preview videos and promotion images were ready and the game was in full development. Finally, Purgatory was released two years later, for the  PlayStation 3. The rest, as they say, is history.

Many had ill premonitions about another three-dimensional Castlevania, which Purgatory was announced to be. The series had a history of mediocrity and failure when it came to 3-D. Therefore many believed Castlevania should always remain two-dimensional. Purgatory's sucess is in that aspect, full of sweet irony. The storyline is about Simon breaking Dracula's fatal curse while the game manages to break the "curse" of 3-D Castlevanias. The 3-D graphics are beatiful and fluent. From the fiery whip and breaking holy water bottles to attacking enemies, the game presents stunning 3-D animation. It should also be noted that the CV team learned from its mistakes regarding level design - big time. While Lament of Innocence and Curse of Darkness, for example, were plagued by unimaginative and  repetitive level design, Purgatory has massively versatile and rich areas. From the harsh woodlands and eerie graveyards to the dark, submerged fortress and finally the ruins of Dracula's castle, the game sets an example for other games consisting mostly of exploring.

The game's graphics also fully employ the background often actually making it more central to the player than the immediate surroundings. You can actually see the sun setting and rising over the mountain range of Transylvania, foreboding night and day. The graphics also add another aspect rarely seen in CV: the psychological. It's genuinely frightening to see a werewolf charge at you bloodthirsty on the barren streets of villages. It's almost claustrophobic to encounter Mermen in the submerged fortress areas as they grab Simon and try to drown him. Since Purgatory is less like a Hack n' slash, unlike the less succesful 3-D predecessors CoD and LoI, the battles are also made more realistic. Simon doesn't jump around nonstop. He gets tired and needs to be healed when injured severely. He needs nourishment. He can't run all the time. He sees less during nights. In other words: he is more like a human and less like a video game character. This, however, no way, damages the playability. On the contrary.

Through good and bad times, there has always been one thing Castlevania has been known for; excellent music. Purgatory is definitely no exception. Michiru Yamane was once again hired as the main composer. Some have somewhat rightfully claimed her to became "too accustomed", resulting in tunes lacking new styles. But not this time. I can honestly say "The Abyssal Bastion", which plays in the prime areas of the sunken fortress, is simply the most atmospheric piece of music I've ever heard in the whole series. It perfectly fits the conflicting maritime background and creepy interiors of the underwater areas. Yamane has revujenated her musical style, though some might argue that the woodland tunes are regurgitating her previous work. Indeed, one can see there is a distinct pattern which she has used in the series for the music of open, large areas or stages. But there really is no beed to fix something that isn't broken. I'd be surprised if the majority of fans blamed the game's OST for lack of originality or being stagnant. Incidentally, the OST includes only three remixes of previous CV tunes: Bloody Tears, Silence of the Daylight and Within These Castle Walls, all originally heard in Simon's Quest. Some might argue that Bloody Tears shouldn't have been included in the game, having been the most remixed CV track after Vampire Killer. The thruth is, however that Bloody Tears is the proverbial theme of Simon's Quest (or Simon himself) and that it was simply meant to be in the game.

One thing that has Castlevania has been suffering from is its reputation as a straightforward adventure and action series with little emphasis on the storyline. This is only half true, as the translations have butchered the storylines many times over. One can't also undermine the effects of censorship. When it was revealed that Purgatory is a remake, the story was expected to add or remove nothing from the original. Luckily, this is not the case. The core plot is the same: Simon travels across Transylvania, upgrades his whip, buys more weapons and items and visits the villages along his path.  Purgatory expands the character gallery (the most important addition being Welldone), adds cutscenes and even hidden information. While refining the story, the game makes no retconning or contradicts the main story, which, after Lament of Innocence and the removal of many Castlevania games from the official timeline, is good news for the CV fanbase. In fact, it connects to other games smoothly. The cutscenes are the cherry on the top. The scenes with Dracula and Simon deepen both characters, which is good, since the two are like Batman and Joker of Castlevania. All in all, the story is a good reason to play the game through and I hope the next game will do at least as good as Purgatory. The game has humor too, which is relatively unseen in the whole CV franchise. For example, Simon's Quest's infamous clues are parodied. Simon encounters a drunk, who mutters all the inexpicable clues offered by the villagers in Simon's Quest. When hearing them for the first time, Simon says he has no clue what gibberish the drunk is spewing. Some of the Belmonts' apparent vulnerability to water is also joked about; as Simon needs to enter the water-filled area for the first time, he  seems to hesitate. After this, his mysterious companion 'Welldone'  says: "What's the matter? It's not that going into the water kills you" to which Simon responds: "That's not entirely impossible..", referring to the instant death after falling into water in many
Castlevanias.

In other words, Purgatory is a (surprisingly) pleasant gaming experience and one of the best games of the year.  Not only does it manage to remold the most unsuccessful title of the NES Castlevania trilogy into the most successful CV game yet, it surpasses its distant descendant - and former crown jewel of the Castlevania series - Symphony of the Night. One can only hope that this will not cause an influx of remakes or that Konami will not follow the path they took after the success of SotN. This was a bullseye, boys, but I suggest you rest your hand for a while and aim just as high the next time, without trying to hit the same spot you did the last time. Take as much time as you need.

Olen saarnannut sen tulosta kuin uskovainen Jeesuksesta  :o Osaan siis ehdottomasti arvostaa vapaan kulun pelausta. Mutta joka kerta kun kuvittelin SQ:n uusinnan, mietin aina mahdollisimman Castlevania-tyyppisiä juttuja. Niiden tärkeys korostuu kolmiulotteisessa pelissä enemmän kuin koskaan.

Siinäkin mielessä olen ikuisesti katkera jos tämä peli ei ole uskollinen CV:lle että se todellakin on ainakin ulkonäöllisesti niin lähellä haaveilemaani SQ:ta kuin mahdollista ja jos se ei mene "loppuun asti", minun mielessäni se on kuin jokin hukattu tilaisuus. Gabrielin haarniska on eittämättä mallinnettu Simonilta ja voi olla että Transylvaniamaisen maaseudunkin tutkiminen oli ainakin vahvasti inspiroitunut SQ:sta. Ja on suorastaan jännä huomata kuinka esimerkiksi pelin susiolennot näyttävät olevan lähellä kuvitelmaani.

QuoteTrailerin ja pelin ensimmäisen julkistuksen yhteydessä annettujen lausuntojen perusteella LoSilta voinee odottaa suunnilleen kaikkea tuota, ja muutenkin pelin tunnelma ja visuaalinen tyyli on kyllä saatu hyvin kohdilleen. Tarinaltakin voi varauksella odottaa varmaan enemmän kuin IGAn viimeisimmiltä säädöiltä, eikä nuo niminäyttelijät ainakaan pahenna tilannetta.  :mrgreen:

Siis pelillä on ehdottomasti edellytykset menestyä, sitä en epäile.

QuoteTietysti olisi kyllä sääli jos IGA jäisi tämän jälkeen syrjään, mutta eipä toisaalta vielä ole mitään syytä olettaa että niin olisi käymässä.

Ei ole mielestäni muuta kuin bisnesmielessä mahdollisia uhkia ylläpitää kahta jatkumoa, mutta minusta se voisi olla ihan järkevää. Tulee aina olemaan kaksiulotteisen Vanian nimiin vannovia ja koska IGA:lta ne ovat sujuneet kohtalaisesti, voisi hän mielestäni jatkaa niissä. Jos kerran LoS tulee olemaan täysin oma, erillinen universuminsa, miksipä ei voisi olla toinenkin samaan aikaan.

Peklo

#22
Lords of Shadow näyttää sinänsä lupaavalta peliltä, että budjetti ainakin vaikuttaa olevan aivan tajuton, mitä nyt ei yleensä Castlevaniassa nähdä, jos koskaan. Ongelmat alkavat umpitylsästä ja geneerisestä vihollisvalikoimasta, turmiollisen epäinspiroituneesta musiikista, God of War -vaikutteisesta quick time eventeihin nojautuvasta, yksinkertaisesta taistelumekaniikasta ja yleisestä irtiolemisen tunnusta Castlevaniaan. Muutos ei ole huono asia, mutta tämän pelin näyttämä muutos ainakin vaikuttaa olevan.

Näin siis ensimmäisestä kunnon trailerista päätellen. Peli voi ja luultavasti muuttuukin edustavammaksi Castlevaniaksi kehitysruljanssin edetessä, minkä pitäisi olla vähimmäisvaatimus jotta tätä sarjan peliksi voisi hyvin mielin kutsua, reboot tai ei. Gabriel näyttää jo asialliselta sankarilta, ääninäyttely on laadukasta ja muutamat ympäristöt ovat upeita, joten ei kaikki päin metsään ole mennyt.

Ananaz

#23
Pelin vanhassa GC08-pressikitissä oli muuten jonkin verran konseptitaidetta pelin vihollisista sekä kahdesta muusta hahmosta kuin Gabrielista. Lady of the Forest ja keijut näyttävät kyllä paremmilta kuin trailerin viholliset. Eipä sillä, että itsellä suuremmin valittamista niistäkään ylityöllistettyä LotR-peikkoa lukuunottamatta olisi, aika perus Castlevania-kaartia sieltä tyypillisimmästä päästä.

Musiikista tuli mieleen, että nyt KojiPron ollessa mukana olisi messevää kuulla uutta musiikkia Sotaro Tojimalta. Tyypin biisit CotMissa oli hhuvia. [spoiler:1ielobmk]Oikeastaan huolettaa, että Gregson-Williams palkataan tähänkin. :I[/spoiler:1ielobmk]
A memory false as summer snow

Rod

#24
Tässä vielä Konamin pressitilaisuus, jossa kerrotaan pelistä.

A-Yty

#25
Dave Cox:

"Unohtakaa mitä tiedätte tai luulette tietävänne Castlevaniasta".

Laatumarkkinointia fäneille. Hitto vie, en minä tiedä mikä minua vaivaa, mutta kuulostaa vain jotenkin mulkulta sekä tämän uuden naaman että Kojiman suusta huutaa torvet paukkuen että he synnyttävät CV:n uudelleen muistaen ehkä juuri ja juuri mainita sanalla tai parilla että kyllä tämä fanejakin tulee miellyttämään.

Voi kuulostaa että negaan vain koska tämä on uutta, mutta se ei pidä paikkaansa. Suurelta osin tämä on mitä olen vuosia halunnut; iso budjetti, Hollywood-tason ääninäyttelijöitä ja pyrkimys todella uudistaa Castlevania. Mutta väkisinkin sitä pelkää paljonko CV-maailman märkäkorville merkkaa vuosia CV:tä harrastaneiden käsitys Castlevaniasta eikä tuollainen puhe luo yksinomaan luottamusta.

Ananaz

#26
Näissä isommissa sarjauudistuksissa tulee aina vastaan se, että kaikilla oma näkemys siitä mitkä tekijät sen sarjan määrittelevät. Samoin kävi Resident Evil 4:n ja FFXII:n kohdalla, osalle ne oli liian raju irtiotto vanhoista osista, kun osa taas otti ne tyytyväisinä vastaan luonnollisena ja kauan kaivattuna kehityksenä sarjalle. Viimeksi kun Castlevaniassa on tehty mitään tähän verrattavaa, syntyi SotN. [spoiler:2yd1pvoj]ja peruttu Resurrection  :facepalm:[/spoiler:2yd1pvoj] Lords of Shadown osalta itselleni ne oleellisimmat puuttuvat castlevaniamaisuudet trailerin perusteella ovat subweaponit ja kynttilät, joista jälkimmäiseen tosin jo vihjataan videon loppukohtauksessa.

Toivottavasti pelistä saataisiin piakkoin uusia haastatteluita ja tarkennusta siihen, mitä vanhasta sarjasta säilytetään ja mitä ei.
A memory false as summer snow

A-Yty

#27
Totta. En ole tosin RE-fani, mutta minun näkökulmastani ero edellisiin pelaamiini osiin (RE2, RE) ei ollut perustavanlaatuinen. Otan kyllä muutokset avoimesti vastaan, mutta tuosta Coxin heitosta paistaa jotenkin niin sieluttomuus ja bisneshenki ja sokeus parikymppisen pelisarjan historiaa kohtaan. Harva sanoisi samaa vaikkapa IGAsta kaikkine mokineenkin. Mieshän tuntuu olevan suorastaan liikuttavan uskollinen Castlevanialle ja Konamille.

Mutta en kylvä vastakkainajattelua. Lähinnä haluan pitää vireillä sellaista terveen skeptistä mielialaa että ei pahimmillaan Suomenkin pienessä Vaniayhteisössä seurattaisi vaikka CVDF:n suorastaan huvittavankin kärjistynyttä esimerkkiä.

Elmina

#28
Täytyy myöntää että tuollaiset kommentit saa minutkin hieman skeptiseksi. Hieno peli siitä varmaan tulee, mutta kenelle ne sitä markkinoi? Suurelle yleisölle kaiketi, ja luottavat siihen että me CV-fanit ostetaan vaan koska se on Castlevania...

Andy

#29
Minä ostan kyseisen pelin vain, koska se on Castlevania. Jos nimeä ei olisi lätkäisty tuohon, niin olisi kyllä harkinnut kahdesti, ennen kuin olisin ostanut tämän. Vielä ei kannata sanoa mitään pelin hyvyydestä tai huonoudesta. Vasta omat kokemukset vakuuttavat tuon.
Hah, Trevor you ain't!
-Grant DaNasty