Melkein Castlevania: Korvikevaniain Kutsu

Started by A-Yty, 17 January 2017, 18:49

Previous topic - Next topic

A-Yty

Kaikki täällä varmaan tietävät, että Castlevanian tulevaisuus on satunnaista pachislottia ja muuta nopeaa rahastusta huolimatta (syvä)jäissä. On olemassa valitettavasti mahdollisuus, että Castlevania ei palaa ikinä - ainakaan niin kauan kuin Konami sen omistaa. 30+vuoden ajan tuotoksissa on toki ihan kivasti pelattavaa, joten jos haluaa pelata sarjan niin perusteellisesti kuin vain ikinä mahdollista, on siihen nyt mitä oivin tilaisuus.

Bloodstained: Ritual Of The Night -projektista ollaan tietoisia ja sille on jo oma aiheensa. Voitaneen sanoa, että kirjoittamishetkellä se on lähimpänä Castlevaniaa - ainakin jos painottaa CV:tä nimenomaan IGA:n tuotoksena.

Jos kaipaa jotain tuoreempaa, niin sitäkin löytyy ja tämä ketju on siitä keskusteluun ominainen. Metroidvaniahan on jo laajentunut käsittämään pelejä, jotka eivät edes ole Castlevanioja (näin se maailma muuttuu, sillä vajaa vuosikymmen sitten Wikipedia ei edes kelpuuttanut artikkeleihinsa "Castleroidia" saatikka "Metroidvaniaa"). Metroidvaniasta voi sanoa kehittyneen jo oma alaljinsa. Sikäli silkka Metroidvania ei välttämättä käy enää täysverisestä sijaisesta.

Mutta mitään kovin anaalista rajausta tämä aihe ei sisällä. On täysin sallittua puhua vaikka kaikista mahdollisista Vania-jäljittelijöistä menneisyydestä nykyisyyteen ja tulevaisuuteen. Käyttäkää harkintaa ja miettikää mikä mielestänne kuuluu tänne ja miksi  :jees:

Andy

Castlevanian paluusta en mene sanomaan mitään, mutta jos Bombermankin voi palata kaikkien näiden vuosien jälkeen, voisin väittää miltei kaiken olevan mahdollista.
Hah, Trevor you ain't!
-Grant DaNasty

A-Yty

Sallittua on toki myös keskustella menneistä CV-klooneista, ei vain tulevista.

Rusty on varmaan useimmille tuttu? Se on myös hyvä esimerkki siitä, että "klooni" ei tarkoita välttämättä mitään tarkoitushakuista yritystä ryövätä alkuperäistä.

https://www.youtube.com/watch?v=SwKnV9-8i6E

Suorin yhteys pelillä taitaa olla Rondoon, ottaen huomioon sekä visuaalisen ilmeen sekä ajankohdan (julkaistiin kolme kuukautta ennemmin). En ole peliä itse koettanut, mutta ääniraitaa olen soitellut ahkerasti.

A-Yty

Kickstarterin kautta tuloillaan olevassa Dracula's Curse -nimisessä lautapelissä ei Belmonteja mainita ja vapaata riistaa Dracula on tekijänoikeudellisesti, mutta ei liene kaukaa haettua, että tässä aika vahvasti inspiroiduttiin tekemään Castlevania-lautapeli nimeämättä suoraan sen varsinaisia hahmoja Draculaa lukuunottamatta.

https://www.kickstarter.com/projects/draculascurse/draculas-curse


Q

Quote from: A-Yty on 04 November 2023, 13:29Kickstarterin kautta tuloillaan olevassa Dracula's Curse -nimisessä lautapelissä ei Belmonteja mainita ja vapaata riistaa Dracula on tekijänoikeudellisesti, mutta ei liene kaukaa haettua, että tässä aika vahvasti inspiroiduttiin tekemään Castlevania-lautapeli nimeämättä suoraan sen varsinaisia hahmoja Draculaa lukuunottamatta.

https://www.kickstarter.com/projects/draculascurse/draculas-curse



Linnakin on kuin suoraan Castlevaniasta. Selvästi panostettu tuohon esittelyvideoon. :jees:

A-Yty

Simon Belmontia lainataan V Rising -nimiseen peliin. En tiedä siitä yhtään mitään itse, kuten en tiennyt mitään Dead Cellsistäkään ennen kuin Return To Castlevania sai siihen tutustumaan.

Huomioikaa, että Simonin kädessä on Combat Cross -tyylinen ruoska. En pidä sitä toki ollenkaan huonona valintana, koska CC oli mielestäni yksi parhaita asioita, joita Lords Of Shadow tutustutti eikä haittaa ollenkaan jos siitä tulee yleisestikin Vampyyrintappajan design  :jees:


Q

Castlevania-kytkökset taitavat olla ihan hyvä mainostuskeino näille peleille. Näyttää kyllä tuo V Rising menestyneen muutenkin hyvin, vaikka peliä ei ole varsinaisesti vielä edes julkaistu.

Koska Castlevanian brändillä on selvästi niin paljon arvoa, niin luulisi että edelleen olisi kannattavaa alkaa tehdä uutta osaa itse sarjaankin.

Graham

Tervehdys pitkästä aikaa, vaanijat. Selasin tätä foorumia ensi kertaa ties kuinka moneen vuoteen ja huomasin, että vanhat tunnukseni tänne toimivat yhä. Yllättävän paljon on myös monia kiinnostavia keskusteluaiheita tänne ilmaantunut, ja saatanpa osallistua joihinkin niistä. Ihan ensiksi haluaisin kuitenkin selvyyden erääseen asiaan:

Quote from: A-Yty on 17 January 2017, 18:49Metroidvaniahan on jo laajentunut käsittämään pelejä, jotka eivät edes ole Castlevanioja

Mistä lähtien? Minun käsittääkseni Metroidvania tarkoittaa Castlevania-peliä, jonka pelattavuus jälittelee Super Metroidia. Muistaakseni Linnavaanijat-sivustolla oli ihan artikkelikin, jossa termi "Metroidvania" on selitetty näin. Joten: mistä lähtien niin ei olekaan ollut?
Relax. My name is Graham. Let's just say... I'm a missionary.

A-Yty

#8
Tervetuloa takaisin  :jees:

Quote from: Graham on 21 May 2024, 22:46Mistä lähtien? Minun käsittääkseni Metroidvania tarkoittaa Castlevania-peliä, jonka pelattavuus jälittelee Super Metroidia. Muistaakseni Linnavaanijat-sivustolla oli ihan artikkelikin, jossa termi "Metroidvania" on selitetty näin. Joten: mistä lähtien niin ei olekaan ollut?


En osaa tarkkaa ajankohtaa tälle määrittää että milloin käyttö levisi näin, mutta arvioisin, että noin viisi vuotta sitten huomasin tämän ensimmäisen kerran.

Noin se sanan alkuperäinen määritelmä toki menee ja pitää toki edelleen paikkansa mitä Castlevanioihin tulee, mutta yleisessä pelimaailmassa saattaa törmätä siihen, ettei tarkoitetakaan ainoastaan Castlevaniaa. Olen kanssasi samaa mieltä, että tämän pitäisi edelleen olla käytössä ainoastaan Castlevanioissa. Itse en siis sanaa muulla tavoin käytä, mutta "normomaailma" kyllä.

Esimerkiksi Blasphemousia nimitetään metroidvaniaksi.

https://en.wikipedia.org/wiki/Blasphemous_(video_game)

Ehkä jollain tapaa verrattavissa oleva lajityyppi on "roguelike".

Ananaz

#9
Sanoisin, että Metroidvania-termi alkoi laajenemaan Castlevanian ja Metroidin ulkopuolelle jo 2010-luvulle tultaessa. DS:n Shantae: Risky's Revengestä puhuttiin Metroidvaniana ja Batman: Arkham Asylumiakin kutsuttiin joissain yhteyksissä jo sen ilmestyessä "3D Metroidvaniaksi." Ilmiö vain yleistyi indie-kehittäjien ottaessa pelityypin omakseen, samalla kun sen varsinaiset nimikkosarjat olivat/ovat olleet vuosikausia jäähyllä.

Ai niin, en huomannut aiempia mainintoja pelistä, mutta tuleva The Transylvania Adventure of Simon Quest sopinee tähän ketjuun. ;)

A memory false as summer snow

Q

Quote from: Ananaz on 26 May 2024, 20:18Ai niin, en huomannut aiempia mainintoja pelistä, mutta tuleva The Transylvania Adventure of Simon Quest sopinee tähän ketjuun. ;)


Hämmentävää, miten tähän on "ryöstetty" elementtejä NES-Vanioista, vaikka peli kuitenkin selvästi on ihan oma tuotoksensa. Vähän vastaavasti toki tehtiin Curse of the Moonissakin. Jälleen tulee mieleen, että eikö Konami itse voisi tehdä/teettää tämän tyyppistä uutta "retrovaniaa"?

A-Yty

#11
Melko tuore esimerkki Korvikevaniasta. Wallachia: Reign Of Dracula. Ostin tarjouksesta, pitänee kertoilla tuntoja myöhemmin.


Samat tekijät ovat LeCarde Chronicles 2:n takana.

A-Yty

Quote from: Ananaz on 26 May 2024, 20:18Sanoisin, että Metroidvania-termi alkoi laajenemaan Castlevanian ja Metroidin ulkopuolelle jo 2010-luvulle tultaessa. DS:n Shantae: Risky's Revengestä puhuttiin Metroidvaniana ja Batman: Arkham Asylumiakin kutsuttiin joissain yhteyksissä jo sen ilmestyessä "3D Metroidvaniaksi." Ilmiö vain yleistyi indie-kehittäjien ottaessa pelityypin omakseen, samalla kun sen varsinaiset nimikkosarjat olivat/ovat olleet vuosikausia jäähyllä.

Ai niin, en huomannut aiempia mainintoja pelistä, mutta tuleva The Transylvania Adventure of Simon Quest sopinee tähän ketjuun. ;)


Jännään pääseekö julkaisuun asti vai tekeekö Konami jotain asialle. Traileri lupaa PS4-julkaisuakin, odotan innolla koska ilmestyy PS Storeen.