Bloodstained Curse of the Moon

Started by Bengr Hausve, 28 May 2018, 18:13

Previous topic - Next topic

Bengr Hausve

BS: Ritual of the Nighting Kickstarterin bonus peli nyt tarjolla, 10€ . Säveltäjinä Michiru Yamane
Ippo Yamada
Aoi Takeda
Takumi Sato
Hiroaki Sano
Ryo Kawakama
Ryo Yoshinaga
...
Suosittelen kovasti.

A-Yty

Piti palauttaa lainassa ollut PS4, mutta jos tulee jostain tarjouksesta joskus kotiutettua PS4 Pro, niin tulen ehdottomasti pelin läpäisemään ennemmin tai myöhemmin  :jees:

Kohelo

Hmmm, pitäisköhän toi ostaa Steamista nyt sitten. Varmaan pitäis.

Graham

Curse of the Moon... Tämä peli on kuin Dracula's Curse, mutta hiotummin toteutettu. Minusta on mahtavaa, että Igarashi toteutti sivuprojektina tällaisen klassisia Castlevania-pelejä jälittelevän, lyhyen mutta hauskan pelin. Ensimmäisestä pelikerrastani on itse asiassa jo useampi vuosi, mutta se teki silti niin lähtemättömän vaikutuksen, että muistan edelleen, miten mahtavalta tuntui saada kokea klassinen Vania-pelityyli kokonaan uudessa pelissä. Lisähahmojen karttuminen pelin edetessä oli mahtavaa, ja Veteran-tyylillä mentynä pelin normaali vaikeustasokin tuntui juuri sopivalta.

Pelasin tämän hiljattain läpi uudestaan, mutta tällä kertaa niin, että tapoin Zangetsulla jokaisen kumppaniksi tarjoutuvan. Peli on oli huomattavasti vaikeampi sillä tavoin, ja koska viimeisessä kentässä ei Veteran-tyylillä pääse kuoleman jälkeen jatkamaan heti loppupomoa ennen vaan vasta kentän puolivälistä, taivuin vaihtamaan pelityylin Casualiin, kun elämät olivat loppuneet. Pelin läpäisy tällä tavoin oli kuitenkin palkitsevaa, sillä siihen avautui uusi moodi, jossa pomotaistelut ovat vaikeampia mutta Zangetsulla on alusta asti kaikki erikoiskyvyt, jotka normaalipelissä saa vain tappamalla muut hahmot. Muut hahmot voi siis ottaa tässä moodissa mukaan, ja Zangetsu voi silti käyttää erikoiskykyjä.

Pelissähän on myös yksi ekstra-moodi, jossa Zangetsu onkin loppupomo ja vain kolme muuta pelihahmoa ovat pelaajan käytettävissä. Minusta tämä erilaisten pelimoodien kirjo ynnä kaksi erilaista pelityyliä, joita voi vielä vaihtaa kesken pelisession, tuo todella hyvin uudelleenpeluuarvoa CotM:iin. Vaikka kenttien välillä ei olekaan reittivalintoja Dracula's Cursen tapaan, kenttien sisällä niitä on, ja minusta on mukavaa, että monissa kentissä voi valita eri reitin kuin edellisellä pelikerralla. Kun ottaa huomioon, että hahmojen ohjattavuus on yhtä tiukkaa mutta liikkuminen huomattavasti nopeampaa kuin NES:n Castlevania-peleissä, kokonaisuus vain tuntuu selvästi hiotummalta. Siksi uskallankin väittää, että Curse of the Moon on parempi peli kuin yksikään NES-Castlevania.
Relax. My name is Graham. Let's just say... I'm a missionary.

Q

Kappas, tästäkin oli keskusteluketju olemassa. Itse läpäisin pelin silloin kun se julkaistiin, ja vaikutelma oli niin ikään pääosin positiivinen. Toki - kuten monta kertaan on tullut foorumilla todettua - mieluummin olisin nähnyt tämänkin tilalla ihan oikean Castlevanian. Toisaalta voi tietyllä tapaa olla ihan hyvä, että 8-bittiset Castlevaniat jätetään "rauhaan" - annetaan niille oma arvonsa, eikä tehdä väkisin retrotyyppistä jatkoa niille. Ehkä näitä Curse of the Mooneja kohtaan on myös vähemmän kriittisempi, kun kyse on ikään kuin bonuspeleistä metroidvaniaan, joka ei varsinaisesti edes ole Castlevania.

Graham

Itse asiassa minä ainakin suhtaudun tähän samalla kriittisyydellä kuin Castlevania-peleihinkin, koska pelityyli on niin samanlainen. Sama pätee Ritual of the Nightiin. Ei sitä suotta ole sanottu Castlevania-sarjan "henkiseksi jatko-osaksi".
Relax. My name is Graham. Let's just say... I'm a missionary.