Castlevania: The Belmont Legacy

Started by Q, 11 June 2005, 21:49

Previous topic - Next topic

Q

CASTLEVANIA: THE BELMONT LEGACY #1

Written by Marc Andreyko, art by E.J. Su.

It is 1576, and the legend of the Belmont family's vampire-hunting prowess still echoes through the Romanian countryside. While Christopher Belmont celebrates his nuptials, dark forces conspire to raise Count Dracula from his unholy slumber. With this ancient evil unleashed once more, young Belmont must to prove he is worthy of the Belmont legacy. Based on the smash-hit Konami videogame series.


Kyseessä siis tämä: http://www.comicscontinuum.com/stories/0412/15/castlevania1.htm sarjakuva. Katselin näitä eBayssä, mutta sieltä lähettivät vain Yhdysvaltojen sisälle. Olisiko mitään mahiksia saada näitä Suomesta? Paavolla ainakin taisi olla toissaboardilla jokin pulju mielessä.

Kultamuna Classic

#1
Quote from: ""Qualtagh""Kyseessä siis tämä: http://www.comicscontinuum.com/stories/0412/15/castlevania1.htm sarjakuva. Katselin näitä eBayssä, mutta sieltä lähettivät vain Yhdysvaltojen sisälle. Olisiko mitään mahiksia saada näitä Suomesta? Paavolla ainakin taisi olla toissaboardilla jokin pulju mielessä.

Taitaa olla aika myöhäistä, suomalaiset puljut kuin saavat hyllyilleen tilattua erikoisempaakin settiä, kunhan se on uutta/tulossa olevaa. Vanhoja numeroita ei oikein kyllä saa, ja jos saisikin, niin hinnat on sitten ihan älyttömät. Eli keskeltä sarjaa onnistuisi varmaan saamaan, mutta ainakin minä ottaisin mieluummin koko sarjan, kuin keskeltä. Alkaisi vaan harmittamaan. Sarjahan starttasi jo tuossa maaliskuussa, ja on nyt jo ehtinyt 4:een osaansa.

Tässä skanneja tuosta ekasta numerosta, ehkä RÃ¥dikin olisi näistä kiinnostunut?

Kansi

Sivu 1

Sivu 2

Sivu 3

Sivu 4

Sivu 5


Q

#2
Tilasin ensimmäisen numeron.  :lepakko:

Lumienkeli

#3
Haha olipa hurjan näköinen :D "You want your boy? HERE HE IS!" "NOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!" Mistä lähtien Simon (?) Belmontilla on ollut joku poika?
Soredemo boku wa yattenai.

Puranne

#4
Vaikuttaa aika huonolta sarjikselta. :|

Q

#5
Quote from: ""Lumienkeli""Mistä lähtien Simon (?) Belmontilla on ollut joku poika?

Mistä lähtien 1500-luvulla on elänyt joku Simon Belmont?

Kultamuna Classic

#6
Tuo sarjis keskittyy Christopher Belmontiin, ja skidi on tod.näköisesti kidnapattu Soleiyu Belmont. Se, miksi Soleiyu/joku skidi ounailee Dracia noissa sivuissa, niin ei hajuakaan miksi. On meinaan sarjakuvan luojilta aika onneton character break, jos antavat jonkun lapsen sylkeä ja vielä ARVOSTELLA itseään perisaatanaa, joka muuttaa aikuisten miestenkin veret kylmiksi. Toisaalta, kyseessähän on vain uni, mutta silti!

Sarjakuvan tekijät päättivät sijoittaa tarinan juuri Christopherin ympärille, koska hänestä/hänen tarinastaan ei ole hirveästi mitään official tietoutta. Tämä siksi, että vaikka lisenssi onkin virallinen, niin viralliseen tarinajatkumoon näillä ei ole sanottavia, kuten melkein kaikissa videopeleistä yms. lisensoiduissa sarjiksissa on tapana. Riitti, että saataisiin virallinen Belmont. Thank god eivät luoneet itse jotain tyyliin Bob Belmont. :mrgreen:

Q, paljonko maksoi euroissa postikulujen kanssa tuo eka numero? Kaikille muutenkin tiedoksi, että jenkkien normi sarjis formaatti on 22-sivua sarjakuvaa+10 sivua palstaa/mainoksia sisältäen kannet (muistaakseni). Eli sivuhinta (22) sattaa olla aika brutaali. Ekoissa numeroissa, spesiaaleissa yms. numeroissa saattaa olla muutamasta jopa kymmeneen lisäsivua itse sarjista. Ja muuten, ettei pettymys olisi suuri Q, niin tapahtumat pääsevät kuulemma vauhtiin vasta numeron 4 tienoilla.

Sarjakuva vaikuttaa todella tasokkaalta, genre kun on täynnä PELKKÄÄ shittiä. Muutenkin, genrensä ulkopuolella, kyseessä näyttäisi olevan kohtuu tasokas tuote. Hyvä hankinta, Q.

Skanneja odotellessa. :mrgreen:

Anonymous

#7
Kaikkea sitä lukeepi. Skannit oli hyvä ja varsinkin Dracula! Skidi oli ehkä liikaa... Lisähahmoja? Pilaako ne sarjan?

Kultamuna Classic

#8
Näiden viiden sivun ulkopuolelta ei minulla ole kuin irtonaisia knoppeja.

Mutta yleisesti peli lisensoidut sarjakuvat ynnä muutkin, pyrkivät laajentamaan sarjaa omilla alkuperäisillä hahmoillaan, luonnollisesti. Varsinkin kun valitun CV ajanjakson dokumentoidut "faktat" ovat vähissä, tämä luo sarjan tekijöille loistavat puitteet. Onneksi kuitenkin siunasivat sarjansa mm. autenttisella Christopherillä, Draculahan oli melko selviö.

Ja olen ymmärtänyt, että sarjakuvan tekijät ovat liikenteessä "fanilta faneille"-mentaliteetilla, joka on aina hyvä. Puristit eivät varmaan voi tätä ihan 100% hyväksyen niellä, mutta sarja näyttää kyllä enemmän kuin lukemisen arvoiselta. Muut peli lisensoidut sarjathan ovat lähes aina olleet raiskaamiseventtejä, missä raha on pyritty keräämään kansikuvan logon perusteella. Esimerkkejä jos tarvitsee sanoa, niin lukekaapa Resident Evil:iin tai Silent Hilliin perustuvia "teoksia". Suoraan sanottuna hyi saatana.

Spekuloimani laadun saattaa taata myös sarjista vääntävän lafkan IDW Publishing ( http://www.idwpublishing.com/ ) indy-status markkinoilla: heillä  kun ei pahemmin ole varaa mokailla mitään sarjojaan, puhumattakaan nyt kalliista lisenssistä. Kyllä, heille tämä varmastikin oli kallis lisenssi.

KOKO minisarjan kuvittajaksi on palkattu nuori ja nouseva lahjakkuus E.J. SU (kotisivu  http://www.protodepot.com/ ). Siksi painotan tätä, koska bisneksessä on tavallisinta hypettää vähänkään lahjakasta kuvittajaa, ja kun jengi ollaan saatu tilaamaan sarja, niin ekan numeron jälkeen kuvittajana toimiikin sitten joku Lasse tai sen serkku. Kansilla huijataan myös usein: Kansikuvittajana on joku nimi, ja sisältö by Lasse. Ei siis näin Belmont`s Legacyn kanssa. Tosin kansikuvittajia on useita,kuten näkyy, mutta sisällöstä vastaa siis E.J.:

Numeron 2 kansikuva
http://img.photobucket.com/albums/v316/ ... vania2.jpg
Numeron 3 kansikuva
http://img.photobucket.com/albums/v316/ ... vania3.jpg
Numeron 4 kasikuva
-puuttuu-
Numeron 5 kansikuva
http://www.ruppsworld.com/ProdImages/ca ... a5_big.jpg

Kultamuna Classic

#9
Toisaalta, paljon mölyä periaatteessa tyhjästä, koska epäilen että kukaan meistä koko sarjaa tulee saamaan käsiinsä. Mutta Vania tietoutena voi siis ylläolevan postini huomioida.

Kaikille anime etc. taiteen ystäville, kandee tsekata nuo E.J.SU:n kotisivut, äijä on selvästikin vähentää muiden piirtämieen sarjojen (mm. Trans Formers & G.I. Joe & herran oma originaali nimike Tech Jacket) animeluonteisuutta. Jo pelkästään kyky vaihtaa tyylejä vakuuttaa, ja esim. seuraavan SU:n piirtämän & tussaaman He-Man aiheisen kuvan ( :mrgreen: ) http://www.protodepot.com/gallery/album ... ver_iA.jpg tussaustyö vakuuttaa IMO.

Q

#10
Ostin ensimmäisen numeron lähinnä keräilymielessä, mutta en kiellä sitä mahdollisuutta että Legacy voi olla jopa nautinnolista luettavaa. Postikuluineen tämä tuleva keräilyharvinaisuus kustanti minulle 8,49 euroa Alankomaista tilattuna.

Sarjan juoni vaikuttaa olevan samakaltainen kuin Belmont's Revengessä, jossa Dracula kaappasi aikuistuneen Soleiyun ja käännytti hänet Ristoa vastaan.

Kultamuna Classic

#11
Muistathan, että keräilyarvonsa sinun elinaikanasi tuo lehti menettää sillä sekunnilla kun ensimmäisen kerran annat käsiesi koskettaa lehteä. :mrgreen:

Q

#12
Saan luultavasti ensi viikolla käsiini tuon lehden. Jos saan, niin haluaisiko joku mahdollisesti ostaa sen? Realistisia tarjouksia saa heittää tähän ketjuun tahi yksityisesti.

Puranne

#13
Jos joku haluaa kaikki viisi osaa skanneina koneelleen niin voi pistää pm:ää tai tulla vierailemaan #linnavaanijat kannulle. 8)