Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Castlevania / Re: Castlevania off-topic
« Last post by A-Yty on November 17, 2018, 19:07 »
2
Ghost Ship of Phools / Castlevania The Animated Series (Netflix 2017- )
« Last post by A-Yty on November 17, 2018, 17:05 »
So, what do you think?

- The voice acting is very decent. Dracula is especailly good. Trevor kind of gets on my nerves sometimes. It sounds like he's pushing some Jack Sparrow thing. I would have preferred Alucard closer to Robert Belgrade, but we can always fanonize that with Al being just 20+ here instead of centuries old.

- So much scatological humor. Why was Warren Ellis so absolutely obsessed with writing about goat sex that after about 12 years, he just had to realize his grand vision?

- The script is kind of uneven. There doesn't seem to be enough time for decent characterization and balance that with action. The episodes would have probably  worked a lot better 45 minutes long. And there's a lot of filler. I mean, I loved the Belmont Hold Library and its references to the games, but after spending an episode or two there with some childish banter between Trevor and Alucard, it seems like such a burst to just have the final fight so soon. After a short, 4 episodes long season, there's a lot more episodes in the second one, but in the end, everything just wraps up way too fast and convenient.

- And speaking of action; the gore just gets really gratuitous really fast. All them smashed heads and poked eyes and lots of the vampire raids could have been left to the imagination and use that time for something worthwhile.

- This was, of course to be expected: it doesn't follow the game canon. Very noticably, there is no Death, no Grant, Isaac is completely redesigned and Hector is strange. In a way, they were flip-flopped; in the games, Hector left Dracula's ranks because his conscience couldn't allow him to be part of human genocide. Here he's a cowardly manchild who is easily duped. Isaac was just kind of crazy and power hungry and his flamboyant appearance and manners reflected that. In the series, Isaac looks and acts like Shaft and will probably end up being the Shaft of the animated series. That's what I'm guessing, anyway.

All in all, it's worth a watch. For someone having been chasing the rumors about the supposed CVIII animated movie for about 13 years, it might not live up to the expectations, but for a first full-fledged Castlevania animation, it's a good start.
3
Ghost Ship of Phools / Re: Teh ones who have disappeared
« Last post by A-Yty on November 16, 2018, 19:07 »
We might as well acknowledge sites and forums that are gone as well. Castlevania Crypt is gone too  :|
4
Castlevania / Re: Paras Castlevania
« Last post by A-Yty on November 16, 2018, 19:07 »
Quote from: "Juste"
SotN on kyllä se kaikista paras Castlevania joka eteen on sattunut (ja kaikkiahan minä olen siis pelannut, joten...). Siinä on, kuten moni on jo sanonut haltioiva musiikki, ja sehän oli ensimmäinen ns. "explore" Castlevania, ja sellaiset on mieleeni.

Kyllä se Simons Quest taisi olla se ensimmäinen "explore" Castlevania.  :wink:
Tai jos ollaan vielä tarkempia, niin Vampire Killer  :[

Yleensä olen kiikunkaakun SotN:in ja jonkun muun välillä. Hyvin usein se joku on Dracula's Curse. Ja juuri nyt arvostaisin sen yli SotN:in. Se otti Klassikkovanian parhaan osan ja paransi sitä vapaavalintaisuudella. Uudelleenpeluuarvo on korkea - ilman SotN:in avuja, kuten CD-laatuääntä ja kontrolleja. Valinta ei ole siis helppo, mutta taivun DC:hen juuri tällä kellonlyömällä.

Tosin Klassikkovanioista yli kaiken arvostan edelleen Super Castlevanian. Olisi helpompi valita jokaisesta Vaniatyypistä parhaansa. Metroidvanioista SotN on totta kai ykkönen ja kyllä minä sen jonain päivinä rankkaan parhaaksikin  :magic:
5
Castlevania / Castlevania (Netflix)
« Last post by A-Yty on November 16, 2018, 18:06 »
Täällä keskustelua sarjasta. Eli kaksi kautta on tullut ulos, kolmas on tulossa. Netflixin omistajat ovat jo varmaan koko sarjan ahmineetkin. Itse aloitin vasta tänään ensimmäisestä jaksosta. Tehdään vaikka niin, että käytetään varoituksia paljasettaessa jaksojen tapahtumia. Kyse siis yksityiskohdista; "Dracula tappaa ihmiset" ei ole paljastus  :mrgreen:

Ensivaikutelmia 1. jakson jälkeen. Animaatio näyttää korkealaatuiselta ja tyylikkäältä. Ääninäyttely on sujuvaa. Jakso on kuitenkin hyvin lyhyt ja hyppää suoraan asiaan; Lisa ja Dracula tapaavat. Aika pian siitä jo sitten hypätäänkin parikymmentä vuotta eteen päin ja sitten jo alkaa rytistä. Tuntuu hirmuisen kiireiseltä, melkein kuin joltain demolta, jolla pitää vakuuttaa sen sijaan, että annetaan tarinaan kehittyä.

Mitä dialogiin tulee.. No..se himputin vuohiseksidialogi,johon Ellis oli ilmeisesti niin kovin kiintynyt - se joka kulki ympäriinsä kun CV-animaatio oli vasta huhu - päätyi paitsi tähän kässäriin, myös lopulliseen tuotokseen. Tulee lähinnä mieleen; oliko pakko? Ei nyt sillä, että se mikään vedenjakaja olisi mitä tulee jakson arviointiin, mutta ei toisaalta kyllä oikein mitään tarkoitustakaan palvele mielestäni. Siihen päälle oli sitten lisätty mahdollinen viittaus sukurutsaan  :o

https://www.destructoid.com/castlevania-dracula-s-curse-obsessive-about-goat-sex-39854.phtml

No joo. Elikkä ei pilannut koko sarjaa tai jaksoa, mutta tuntuu jotenkin niin irralliselta ja väkisin sarjaan juntatutlta. Ikään kuin Ellisillä olisi ollut jokin järkämähtämätön tarve kirjoittaa näistä aiheista. Kun se kerran jo yli vuosikymmen sitten mainittiin mahdollisuudeksi ja nyt se on totta  :)

Edit: Kausi 1, Jakso 2:

(SPOILERIVAROITUS)

Mässäilyväkivaltaa vähän turhankin paljon jo nyt. Ymmärrän kyllä tuon, että Draculan armeija seivästää päitä jne. Mutta esim. tuo Trevorin tappelu kahden papin kanssa oli tarpeettoman verinen. Ja vähän jo nyt hiertää kuinka korostetun "luuseri" Trevor on juopotteluineen kaikkineen. Ymmärrän myös, että ehkä vähän katkerakin Belmontien karkoittamisesta johtuen, mutta mitäköhän tuo ruumiskasan päälle sylkäisy on edustavinaan?

Kakkoskaudelle saapuessa huomaan, että musiikki on ollut toistaiseksi melko mitäänsanomatonta. Ja Isaac ei näytä ollenkaan Isaacilta.
Ja ugh..tuo kirkonihmisten korruption alleviivaus alkaa jo väsyttää. Jostain syystä Isaacin sadistisella isännälläkin pitää olla päällään risti  :whip:

Kakkoskauden kolmosjakso ensimmäinen todella hieno hetki kun mennään Belmont-kartanon kirjastoon. Täynnä viittauksia.

Kausi 2, jakso 5: Skatologisen huumorin määrä alkaa sekin jo vähän koetella hermoja.
6
Castlevania / Re: Kaikki IGAn haastikset yms.
« Last post by Andy on November 04, 2018, 19:07 »
Tuli pelattua läpi tuo Castlevania Requiem, ja kyllä se tosiaankin on Dracula X Chronicles ilman Dracula X Chroniclesia. Pystituki tosin löytyi, muttei niistäkään loppujen lopuksi kovin paljoa iloa ollut. Omituisia emulointiratkaisuja löytyi myös, kuten se, että tietyt ääniefektit tulevat lähtökohtaisesti ohjaimen kaiuttimesta pihalle, sen saa pois päältä vain sulkemalla sen kokonaan. Onneksi moinen vaihtoehto kuitenkin löytyy.
7
Konehuone / Re: Foorumin päivitykset
« Last post by Rod on October 31, 2018, 17:05 »
Foorumille lisätty "tykkäys" -ominaisuus. Jos ilmenee ongelmia, niin raportoikaa tänne.
8
Castlevania / Re: Kaikki IGAn haastikset yms.
« Last post by Lumienkeli on October 13, 2018, 00:12 »
Olis nyt edes samalla rahalla vaan kääntänyt suoraan koko Dracula X Chroniclesin. Jää hankkimatta koska mokoma jo PSP:lle löytyy.
9
Castlevania / Re: Kaikki IGAn haastikset yms.
« Last post by Ananaz on October 07, 2018, 12:12 »
Hyvähän se vain, että klassikkopeli(t) pysyy saatavilla mahdollisimman monilla alustoilla. Itsehän olen lähinnä vain suolainen siitä, ettei SOTNia nähtävästi vieläkään saada Steamiin vaikka sitä jo vuosia sitten odotettiin saapuvaksi sinne.  ;)

Hassua vain, että kyseessä on siis mitä ilmeisimmin Sonyn kanssa yhteistyössä työstetty emuloitu "porttaus" Dracula X Chroniclesista (tarkoittaen, että SOTNin enkkudubbi ja käännös on se uudempi ja imo. kuivakampi versio) josta on kuitenkin jätetty sen kokoelman varsinainen päätuote pois kokonaan.  :wtf: Harmillisesti tapa jolla tämä uudelleenjulkaisu on hoidettu, ei oikein vala toivoa siitä, että Konami olisi aikeissa tuoda muitakin sarjan pelejä saataville nykylaitteille.
10
Castlevania / Re: Kaikki IGAn haastikset yms.
« Last post by A-Yty on October 01, 2018, 04:04 »
Pleikkarin trofeiden kerääjänä olen keskinkertaisen kiinnostunut. On syy pelata SotN ja Rondo taas läpi. Mutta ymmärrän aivan täysin, ettei tämä innosta juurikaan. Eikä pidäkään innostaa. Taitaa olla jo neljäs SotN:in uudelleenjulkaisu.
Pages: [1] 2 3 ... 10